Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 15:46

70χρονος καλλιεργούσε χασίς στο Ξηροκάμπι Λεΐκων

Μέσα σε ελαιώνα του στο Ξηροκάμπι Λεΐκων στην Καλαμάτα ένας 70χρονος συνταξιούχος από την περιοχή καλλιεργούσε 2 δέντρα χασίς ύψους 2,5 μέτρων, ενώ αποξήραινε πάνω σε πανί λιομαζώματος 6,7 κιλά φούντα αναμεμειγμένη με κλώνους και φύλλα από άλλα 3 δέντρα χασίς, που είχε τρυγήσει.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβαν τον 70χρονο το πρωί της Δευτέρας για καλλιέργεια και διακίνηση χασίς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της υπηρεσίας, το χασίς θα το διέθετε στην Καλαμάτα και θα αποκόμιζε 20.000-25.000 ευρώ.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αρχαία δεν βρέθηκαν, αλλά η κατηγορία αποδόθηκε γιατί βρέθηκε στην κατοχή του ένα ηλεκτροσκόπιο -το οποίο θεωρείται ότι χρησιμοποιείται για λαθρανασκαφές. Κατά την έρευνα των αστυνομικών στον ελαιώνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 3 συγκομισμένα δέντρα χασίς ύψους έως 2 μέτρα. Ποσότητες χασίς (φούντα-κλώνοι) συνολικού βάρους 6.700 γραμ. Ένα ηλεκτρικό ηλεκτροσκόπιο και ένα χειροπρίονο.