Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 22:55

Ξεκίνησαν οι κρίσεις αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομία - Αναμένονται αλλαγές στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησαν οι κρίσεις αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομία - Αναμένονται αλλαγές στην Πελοπόννησο

Ξεκίνησαν απόψε οι κρίσεις αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που αναμένεται να φέρουν ανακατατάξεις και σε θέσεις διοίκησης στην Πελοπόννησο.

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα και τη συμμετοχή δύο Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε τους κατωτέρω Αντιστρατήγους Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Διατηρητέους τους: Λάζαρο Μαυρόπουλο και Γεώργιο Δούβαλη

Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους τον Γεώργιο Γιάννινα, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Γεώργιο Κανέλλο, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

ΚΡΙΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΩΝ

Ακολούθως υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων Αστυνομίας Λάζαρου Μαυρόπουλου και Γεωργίου Δούβαλη, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους 21 Υποστράτηγους της Ελληνικής Αστυνομίας (-20- Γενικών Καθηκόντων και -1- Ειδικών Καθηκόντων – Υγειονομικό – Ιατρό).

Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Αντιστράτηγου, για κάλυψη δύο κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους Υποστράτηγους Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριο Γκαρίλα και  Σπυρίδωνα Σκλάβο.

Έκρινε, διατηρητέους τους Υποστράτηγους Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας: Νικόλαο Σπανουδάκη και Χρήστο Κονδύλη.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΩΝ

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Λάζαρος Μαυρόπουλος, ως Υπαρχηγός του Σώματος,

Γεώργιος Δούβαλης, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος,

Ελευθέριος Γκαρίλας, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,

Σπυρίδων Σκλάβος, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Στη συνέχεια αναμένεται να ανακοινωθούν και οι κρίσεις Ταξιάρχων κατά τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ο σημερινός Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Παναγιώτης Πούπουζας αναμένεται να προαχθεί σε υποστράτηγο, κάτι που φυσικά μένει να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες.


NEWSLETTER