Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 08:46

34χρονος και 50χρονη στην Καλαμάτα παρίσταναν τους λογιστές και ζητούσαν μπαχτσίσι

 

Τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης και απόπειρας εξαπάτησης ηλικιωμένων γυναικών από έναν 34χρονο άνδρα και μία 50χρονη γυναίκα, οι οποίοι παρίσταναν τους λογιστές και ζητούσαν μπαχτσίσι για να πάρουν οι ίδιες ή τα παιδιά τους επιστροφή φόρου, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οι δύο απόπειρες και μία τετελεσμένη απάτη είχαν γίνει στις 9 Ιουλίου του 2021 στην Καλαμάτα. Οι δύο απατεώνες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα, σταμάτησαν τις δύο από τις τρεις ηλικιωμένες στο δρόμο κοντά στα σπίτια τους, ενώ στην περίπτωση της τετελεσμένης απάτης, πήγαν στο σπίτι του θύματος. Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση οι απατεώνες ξεγέλασαν μια 80χρονη (78χρονη τότε) και την έπεισαν ότι με τα 1.000 ευρώ και τα χρυσαφικά που τους έδωσε για... λάδωμα, θα έπαιρνε μια μεγάλη επιστροφή φόρου. Την ίδια μέρα οι απατεώνες προσέγγισαν στο δρόμο μία 76χρονη σήμερα γυναίκα, από την οποία όμως δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τα 5.000 ευρώ που ζήτησαν. Στην τρίτη περίπτωση οι απατεώνες έταξαν σε μία 84χρονη (82χρονη τότε) ότι ο γιος της θα λάβει επιστροφή φόρου αν τους δώσει 2.000 ευρώ, αλλά η γυναίκα δεν πείστηκε.

Σε βάρος των ψευτολογιστών σχηματίστηκε από την Ασφάλεια δικογραφία για απάτη και απόπειρα απατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι είναι Ρομά, από αυτούς οι οποίοι γυρίζουν ανά την Ελλάδα και στήνουν τέτοιου είδους απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως έρχονται στην περιφέρεια, βολιδοσκοπούν τα θύματά τους και στη συνέχεια, μόνοι τους ή με άλλους μαζί, επιστρέφουν άλλη μέρα και χτυπάνε τις πόρτες των σπιτιών των ηλικιωμένων σερβίροντάς τους παρόμοια ψέματα. 

Ν.Κ.