Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 13:33

Μεσσηνία: Ελεύθερος με όρους για την καλλιέργεια χασίς στο Κουρτάκι

Μεσσηνία: Ελεύθερος με όρους για την καλλιέργεια χασίς στο Κουρτάκι

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Καλαμάτας, και ο 43χρονος γιος που κατηγορείται ότι μαζί με τον 71χρονο πατέρα του καλλιεργούσαν φυτεία χασίς με 16 δενδρύλλια ύψους μέχρι 2,10 μέτρα στο Κουρτάκι του Δήμου Μεσσήνης, στη θέση Σπαρτόραχη.

Ο 71χρονος πατέρας, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια την περασμένη Παρασκευή, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.   

Ο 43χρονος, στον οποίο ορίστηκε χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ, φέρεται να αποδέχτηκε ότι καλλιεργούσε τα φυτά χασίς, αλλά για δική του χρήση. Σύμφωνα μάλιστα με το δικηγόρο των κατηγορουμένων Γιώργο Ράλλη, αλλά και όσα φέρονται να υποστήριξαν πατέρας και γιος κατά τις απολογίες τους, ο 71χρονος δεν είχε σχέση με την καλλιέργεια και έτυχε την ημέρα της σύλληψής του (σ.σ. την περασμένη Τετάρτη 28 Ιουνίου) να πηγαίνει φαγητό στο γιο του.   

Θυμίζουμε ότι πριν μια εβδομάδα, και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Ιουνίου, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στην περιοχή Σπαρτόραχη, εντοπίστηκαν σε 2 ειδικά διαμορφωμένους χώρους να καλλιεργούνται στο έδαφος 6 δενδρύλλια χασίς ύψους έως 2,10 μέτρα. Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν φυτεμένα σε γλάστρες ακόμα 10 δενδρύλλια χασίς ύψους έως 80 εκατοστά.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι οι καλλιεργητές είχαν πρόσφατα συγκομίσει ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 188 γραμ., η οποία κατασχέθηκε.

Ν.Κ.