Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:54

Ακόμα 5 συλλήψεις για πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ακόμα 5 συλλήψεις για πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, χθες (22.10.2013) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πέντε αλλοδαποί, ένας 33χρονος υπήκοος Σουηδίας, μία 33χρονη υπήκοος Συρίας και τρεις γυναίκες υπήκοοι Σομαλίας, ηλικίας 28, 19 και 21 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδής ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

 

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 33χρονης, την οποία συνόδευε ο 33χρονος, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα αυτής και του ανήλικου τέκνου της, ήταν προφανώς πλαστογραφημένα.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα διαβατήριο Ιρακινών Αρχών με επικολλημένη άδεια διαμονής Σουηδικών Αρχών και ένα διαβατήριο Σουηδικών Αρχών.

Όπως προέκυψε, ο 33χρονος είχε μεταφέρει την 30χρονη και το ανήλικο τέκνο της, από την Αθήνα στην Καλαμάτα, με σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μιλάνο Ιταλίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 19χρονης και της 21χρονης, τις οποίες συνόδευε η 28χρονη, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα διαβατήριο και μία ταυτότητα Ολλανδικών Αρχών.

Όπως προέκυψε, η 28χρονη είχε μεταφέρει την 19χρονη και την 21χρονη, από την Αθήνα στην Καλαμάτα, με σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μιλάνο Ιταλίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

 

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

 

 


NEWSLETTER