Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 08:45

Μεσσήνη: Εφοδος και 11 συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά

Μεσσήνη: Εφοδος και 11 συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά

 

Εφόδους σε καταυλισμούς και σπίτια όπου διαμένουν Ρομά στη Μεσσήνη έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σε συνέχεια των εκτεταμένων επιχειρήσεων που διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή μετά τα επεισόδια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ οικογενειών Ρομά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 11 άτομα, ανάμεσά τους και δύο αδέρφια 30 και 19 χρόνων οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην ένοπλη επίθεση σε βάρος τριών ομόφυλών τους, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στην Πιλαλίστρα. Σε βάρος των δύο αδερφών ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ κατηγορούνται δύο ακόμα ομόφυλοί τους, ηλικίας 35 και 37 χρόνων που δεν έχουν συλληφθεί.   

Οι υπόλοιπες συλλήψεις αφορούσαν σε: Έναν 23χρονο και έναν 15χρονο για ρευματοκλοπή, ενώ ο ανήλικος συνελήφθη και για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Έναν 45χρονο και μία 50χρονη επίσης για ρευματοκλοπή και μία 59χρονη για κατοχή 77 ναρκωτικών χαπιών. Έναν ακόμα 15χρονο για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, έναν 19χρονο και έναν 60χρονο Αλβανό για ΚΟΚ, και συγκεκριμένα γιατί οδηγούσαν μηχανάκια χωρίς δίπλωμα.

Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΦΥΓΑΣ, ΕΞΙΧΝΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Για κλοπές συνελήφθη ένας 17χρονος, ο οποίος έχει διαφύγει δύο φορές από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Νέας Ιωνίας Βόλου, στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου και στις 2 του τρέχοντος Φεβρουαρίου. Την Παρασκευή συνελήφθη για κλοπή τροχοφόρου, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρα κλοπής, και συγκεκριμένα: Στις 8 προς 9 του μήνα φέρεται ότι έκλεψε, μαζί με έναν 16χρονο που δεν έχει συλληφθεί, ένα μηχανάκι από την Καλαμάτα το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί στη διάρκεια των εφόδων την περασμένη Παρασκευή και το επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη. Επίσης, με συνεργό τον 16χρονο κατηγορείται πως στην Καλαμάτα, το ίδιο βράδυ, αποπειράθηκε να κλέψει ένα ακόμα μηχανάκι, ενώ διέρρηξαν βιβλιοπωλείο στο κέντρο της πόλης, κοντά στα Δικαστήρια, και έκλεψαν 40 ευρώ, καθώς και ένα καθαριστήριο στην ίδια περιοχή.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μία ακόμα κλεμμένη μηχανή την οποία επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη, ενώ ως δράστης κατηγορείται ένας 16χρονος ο οποίος δεν βρέθηκε κατά τη διάρκεια των εφόδων. Το μηχανάκι, ο ανήλικος κατηγορείται ότι έκλεψε στις 5 του τρέχοντος μήνα από τη Μεσσήνη. Ακόμη βρέθηκε μία κομμένη καραμπίνα (φωτό), που είχε κλαπεί από τη Μεσσήνη στις 30 Οκτωβρίου του 2022.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και τις ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Ν.Κ.