Σάββατο, 09 Μαρτίου 2024 22:35

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο δήμαρχος Καλαμάτας για ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο δήμαρχος Καλαμάτας για ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απευθύνθηκε ήδη ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία ακόμα απόπειρα εξαπάτησης πολιτών με τη χρήση του ονόματος και της ιδιότητάς του.

Οπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook, άγνωστοι τις τελευταίες ώρες έχουν δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ, πιστό αντίγραφο της σελίδας του με άγνωστο σκοπό, γεγονός που σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνο.

Ειδικότερα ο Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρει στο Facebook:

"Επικοινώνησα νωρίτερα σήμερα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας καθώς ενημερώθηκα για την εμφάνιση τα τελευταία 24ωρα στο Facebook, fake σελίδας - αντίγραφο με τα στοιχεία του επίσημου λογαριασμού μου.
Παρακαλώ όλους να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς είναι άγνωστοι οι σκοποί που εξυπηρετούν.
Προφανώς και έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για τον εντοπισμό και τη δίωξη των απατεώνων".

Κατά το παρελθόν πάντως επιτήδειοι έχουν χρησιμοποιήσει τηλεφωνικά το όνομα και την ιδιότητα του Θανάση Βασιλόπουλου προσπαθώντας να κερδίσουν την εμπιστοσύνη πολιτών και επαγγελματιών και να αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Ορισμένες μάλιστα από τις προσπάθειές τους δυστυχώς είχαν αποτέλεσμα. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός 21χρονου, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2022 με την παραπάνω μέθοδο κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 4.900 ευρώ από επαγγελματία της Καλαμάτας.