Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 15:18

Εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων για μαστροπεία σε Καλαμάτα και Τρίπολη - 6 συλλήψεις

Εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων για μαστροπεία σε Καλαμάτα και Τρίπολη - 6 συλλήψεις

Δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων ασχολούνται με τη μαστροπεία σε Καλαμάτα και Τρίπολη εξάρθρωσε η Ασφάλεια Καλαμάτας συλλαμβάνοντας 6 άτομα σε οργανωμένες επιχειρήσεις το πρωί της Κυριακής.

Οι αστυνομικές Αρχές είχαν σχετικές πληροφορίες εδώ και καιρό και αξιοποιώντας σειρά στοιχείων και ευρημάτων κατάφεραν να "δέσουν" τις δύο υποθέσεις και τελικά να συλλάβουν τα μέλη των εγκληματικών ομάδων. 

Ειδικότερα το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Α' Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας παράλληλες επιχειρήσεις σε καταστήματα διασκέδασης στην οδό Νέδοντος στην Καλαμάτα και στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Τρίπολη, καθώς επίσης και σε σπίτια μελών των οργανώσεων στις δύο αυτές πόλεις, αλλά και στο Αργος.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στην Καλαμάτα συνελήφθησαν ένας 63χρονος από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ένας 52χρονος από τους Γαργαλιάνους και μία 43χρονη από τη Ρωσία. Αντίστοιχα στην Τρίπολη συνελήφθησαν ένας 46χρονος και ένας 54χρονος από την αρκαδική πρωτεύουσα και μία 40χρονη από τη Ρουμανία. Μάλιστα τόσο ο 46χρονος, όσο και η 40χρονη αποτελούσαν μέλη και της ομάδας της Καλαμάτας.

Οι συλληφθέντες φέρονται να προωθούσαν στην πορνεία πλήθος ενήλικων γυναικών στα καταστήματα των δύο πόλεων αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία μετά φρόντιζαν με διάφορους τρόπους να τα νομιμοποιούν. Υπολογίζεται μάλιστα ότι από την εγκληματική δράση τους είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 200.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, διενεργήθηκαν έρευνες στα καταστήματα και σε σπίτια εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 6 κινητά τηλέφωνα,
 130 μάρκες τύπου καζίνου,
 πλήθος συσκευασιών προφυλακτικών,
 κάρτα τράπεζας του εξωτερικού,
 κάρτες εταιρείας άμεσης μεταφοράς χρημάτων,
 πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων,
 πλήθος αποδείξεων συναλλαγών,
 το χρηματικό ποσό των 84.700 ευρώ.

Οσον αφορά τη σύλληψη της 43χρονης, η οποία φέρεται να εργαζόταν στο κατάστημα της Καλαμάτας, αυτή συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν 4 ναρκωτικά δισκία.

Σε βάρος των υπολοίπων τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία κατ’ επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας, κατ’ εξακολούθηση προαγωγή άλλων στην πορνεία και εκμετάλλευση των εσόδων της πορνείας άλλων καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και εγκλήματα φοροδιαφυγής.