Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 11:03

Μεσσηνία: Συνελήφθη 20χρονος για κλοπή σε συνεργείο - 17 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

Μεσσηνία: Συνελήφθη 20χρονος για κλοπή σε συνεργείο - 17 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

Εναν 20χρονο συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Οιχαλίας, καθώς λίγο νωρίτερα είχε διαρρήξει συνεργείο αυτοκινήτων στην Ανθούσα.

Ο νεαρός μπήκε στον χώρο και άρπαξε τρία κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες και έναν σουγιά, όμως έγινε αντιληπτός όταν ήχησε ο συναγερμός του χώρου και τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του και τα κλοπιμαία.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν επίσης ένας 77χρονος, ο οποίος είχε δύο κυνηγετικά όπλα, των οποίων η άδειες είχαν λήξει με τους αστυνομικούς να τα κατάσχουν.

Συνελήφθησαν επίσης ένας 55χρονος, ένας 35χρονος και ένας 30χρονος για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς δεν είχαν σύστημα αποχέτευσης στα σπίτια τους.

Οκτώ ακόμα άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 4 γιατί διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα και σε βάρος τους κινήθηκε η διαδικασία απέλασής τους.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙ

Παράλληλα από την Ασφάλεια Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν μία υπόθεση κλοπής και 2 ακόμα απόπειρες σε σπίτια στην Καλαμάτα. 

Οι δράστες 20 και 46 ετών αντίστοιχα στις 8 Μαρτίου είχαν διαρρήξει πόρτα σπιτιού και αφού μπήκαν αφαίρεσαν ένα ρολόι. Την ίδια μέρα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να κλέψουν από δύο ακόμα σπίτια. Σε ένα από αυτά διέρρηξαν τη μπαλκονόπορτα σπιτιού, αλλά έγιναν αντιληπτοί και διέφυγαν, αφού έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς με το αυτοκίνητό τους. Τελικά η αστυνομικοί κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν.

Σε βάρος τους έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για κλοπή, επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια.