Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 08:02

Καλαμάτα: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 16χρονων Ρομά

Καλαμάτα: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 16χρονων Ρομά

 

Επεισοδιακή σύλληψη δύο 16χρονων Ρομά είχαμε την Δευτέρα το βράδυ στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα οι δύο ανήλικοι Ρομά δεν σταμάτησαν σε έλεγχο που τους έγινε από αστυνομικούς, αντιθέτως ανέπτυξαν ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς διέφυγαν προσωρινά.

Ακολούθησε καταδίωξη του κλεμμένου, όπως αποδείχθηκε, αυτοκινήτου και στο Αριοχώρι εντοπίστηκε ενώ είχε εκτραπεί της πορείας του, χωρίς να έχουν τραυματιστεί οι δύο ανήλικοι.

Στην έρευνα που ακολούθησε αποδείχθηκε πως οι δύο 16χρονοι Ρομά είχαν προχωρήσει σε σωρεία κλοπών και απόπειρας κλοπών στην Καλαμάτα από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Ειδικότερα εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, επτά περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών στην Καλαμάτα.

Η… δράση των 16χρονων ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου όταν έσπασαν τζάμι σε αυτοκίνητο στη Μαρίνα Καλαμάτας και πήραν από αυτό ένα τσαντάκι με 1000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα.

Την επομένη μέρα παραβίασαν πόρτα εισόδου πολυκατοικίας και μπήκαν σε ιατρείο στην οδό Αριστομένους, αλλά δεν μπόρεσαν να αφαιρέσουν κάτι.

Στις 29 Ιουνίου έκλεψαν 480 ευρώ και ένα κουτί με κέρματα αξίας 3000 ευρώ από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καλαμάτα.

Παράλληλα έβγαλαν από το ψυγείο τρόφιμα, αξίας 500 ευρώ, τα οποία χάλασαν.

Στις 2 Ιουλίου μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα γκαράζ σε αυλή σπιτιού, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή, ενώ στις 4 Ιουλίου εισήλθαν βραδινές ώρες σε φούρνο από ανασφάλιστο παράθυρο και πήραν 200 ευρώ.

Η τελευταία κλοπή που… πρόλαβαν να κάνουν ήταν την περασμένη Κυριακή 7 του μηνός, όταν παραβίασαν πόρτα καταστήματος καλλυντικών στην οδό Υδρας και αφαίρεσαν από το ταμείο 130 ευρώ.

Στην κατοχή του ενός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο που είχε κλέψει και 2 ζευγάρια γάντια.

Σε βάρος των δύο 16χρονων Ρομά σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της επικίνδυνη οδήγηση και παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Κ.Ηλ.