Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 12:16

Διευκρινίσεις της Αστυνομίας για τη σύλληψη 58χρονου με εκρηκτικές ύλες στη Μάνη

Διευκρινίσεις της Αστυνομίας για τη σύλληψη 58χρονου με εκρηκτικές ύλες στη Μάνη

 

Διευκρινίσεις, αναφορικά με την υπόθεση σύλληψης 58χρονου από τον Αγιο Νικόλαο της Δυτικής Μάνης για εμπλοκή στην υπόθεση της έκρηξης σε μπιτς μπαρ στην παραλία της Καλόγριας στη Στούπα τα ξημερώματα της 5ης Ιουλίου, εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο 58χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Οσο για την τυχόν εμπλοκή του με την υπόθεση της έκρηξης αναφέρεται ότι “έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 58χρονου για έκρηξη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η οποία υπεβλήθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.

Πρόκειται ουσιαστικά για δύο διαφορετικές δικογραφίες. Για τη μεν πρώτη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας άσκησε δίωξη, άφησε ελεύθερο τον 58χρονο και όρισε ρητή δικάσιμο κάτι για το οποίο ενημέρωσε από τις πρώτες ώρες και ο συνήγορός του Φώτης Λαπιώτης. Η δεύτερη δικογραφία για την υπόθεση της έκρηξης και για φθοράς ξένης ιδιοκτησίας σχηματίστηκε με βάση στοιχεία που συγκέντρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας και έχει υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, από όπου θα κριθεί εάν θα ασκηθεί νέα δίωξη ή όχι.

Να θυμίσουμε ότι με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 58χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα μασούρι εκρηκτικής ύλης RDX, συνολικού μήκους 15 μέτρων, μία σακούλα, με ουσία συνολικού βάρους 1,8 κιλών, η χημική σύσταση της οποία ερευνάται, 2 σακιά με ουσίες συνολικού βάρους 18,24 κιλών, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται, ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας 17,5 εκατοστά, ένα δοχείο με βενζίνη, ένα δοχείο με λάδι, ένα δοχείο με ασετόν, ένα κράνος, ένα κινητό τηλέφωνο και 98 φυσίγγια.