Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 08:30

Πακιστανός και Βούλγαρος είχαν “ρημάξει” σπίτια στην Τριφυλία - Αποκαλύφθηκαν μετά το τροχαίο στην Αγία Κυριακή

Πακιστανός και Βούλγαρος είχαν  “ρημάξει” σπίτια στην Τριφυλία - Αποκαλύφθηκαν μετά το τροχαίο στην Αγία Κυριακή

Η εγκληματική δράση ενός 33χρονου Πακιστανού και ενός 16χρονου Βουλγάρου αποκαλύφτηκε μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν με… κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για το τροχαίο που έγινε το πρωί της Τετάρτης στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών κατά το οποίο ανετράπη το αγροτικό όχημα που επέβαιναν οι δύο προαναφερθέντες και προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ.

Τα δύο άτομα μετά το ατύχημα προσπάθησαν (για άγνωστο λόγο μέχρι τότε) να διαφύγουν, αλλά λίγο αργότερα εντοπίστηκαν και αρχικά προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Όπως προέκυψε κατά την έρευνα που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, σε συνεργασία με τη Β΄ Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας, ο 33χρονος από το Πακιστάν και ο 16χρονος από τη Βουλγαρία κατά το διάστημα από τις 24 Απριλίου μέχρι την Τετάρτη είχαν διαρρήξει τουλάχιστον 19 σπίτια στην Τριφυλία, ενώ είχαν αποπειραθεί να μπουν σε ένα ακόμα σπίτι και σε μία εκκλησία και συνεπώς συνελήφθησαν

Ειδικότερα οι δύο συλληφθέντες είχαν μπει σε 9 σπίτια στον Μάραθο και σε 10 ακόμα σε Σπηλιά, Φιλιατρά, Χαλαζόνι, Φαρακλάδα, Αγία Κυριακή και Τερψιθέα.

Κατά κύριο λόγο αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα έχοντας αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνούσε τις 74.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αγροτικό όχημα με το οποίο ενεπλάκησαν στο τροχαίο είχε κλαπεί από την περιοχή του Μαράθου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της επικίνδυνης οδήγησης και παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες χθες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, όπου τελικά αναμένεται να απολογηθούν σήμερα, Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.