Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 08:39

17 συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά σε Μεσσήνη και Καλαμάτα

17 συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά σε Μεσσήνη και Καλαμάτα

Επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη πραγματοποιηθήκαν χθες το πρωί και έγιναν συνολικά 17 συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέγχθησαν 108 άτομα, προσήχθησαν 21 άτομα και βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στη Μεσσήνη συνελήφθη ένας 46χρονος για ναρκωτικά και για όπλα. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 γραμμάρια κοκαΐνης,
91 ναρκωτικά δισκία, νάιλον συσκευασία, περιέχουσα υπολείμματα ναρκωτικών δισκίων, ένα κυνηγετικό όπλο και 45 φυσίγγια.
Ακόμη συνελήφθησαν μια 30χρονη, μία 58χρονη, ένας 40χρονος και ένας 30χρονος σε Ασπρόχωμα, Αγία Τριάδα και Μικρομάνη για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ένας 20χρονος για ανυποταξία στην Αγία Τριάδα, ένας 16χρονος στα Ακοβίτικα και ένας 19χρονος στο Ασπρόχωμα για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, έξι άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και 3 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι επιχειρήσεις υλοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας και της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κ.Ηλ.