Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 11:56

Μεσσηνία: Ταυτοποίηση 44χρονου για χασισοφυτεία μετά από 16 χρόνια!

Μεσσηνία: Ταυτοποίηση 44χρονου για χασισοφυτεία μετά από 16 χρόνια!

 

Στην ταυτοποίηση ενός 44χρονου σήμερα Αλβανού που καλλιεργούσε μεγάλη φυτεία χασίς στο Μοναστήρι του τέως δήμου Αετού πριν από 16 ολόκληρα χρόνια προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας.

Ο 28χρονος τότε Αλβανός καλλιεργούσε φυτεία χασίς με 1.790 δενδρύλλια και στις 2 Σεπτεμβρίου του 2008 εντοπίστηκε από ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, όμως κατάφερε να διαφύγει και να μην συλληφθεί.

Τα αποτσίγαρα που βρέθηκαν στο χώρο στάλθηκαν για εργαστηριακή εξέταση, όμως τότε δεν προέκυψε ταυτοποίηση με γενετικό υλικό και ο δράστης παρέμεινε 16 χρόνια ασύλληπτος.

Και φτάνουμε στο σήμερα όταν ταυτοποιήθηκε ένα δείγμα που ήταν στη βάση δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου

Μάλιστα αποδείχθηκε πως ο 44χρονος σήμερα Αλβανός είναι έγκλειστος σε φυλακή στην Αγγλία από τις 4 Απριλίου του 2023, για καλλιέργεια φυτών χασίς στο Βόρειο Εσσεξ!

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Κ. Ηλ.