Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 19:56

Πύλος: Σε εξέλιξη η καταγραφή των 78 μεταναστών - Ερευνα για διακινητές

Πύλος: Σε εξέλιξη η καταγραφή των 78 μεταναστών - Ερευνα για διακινητές

Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών είχαμε τα ξημερώματα της Δευτέρας...

Μετά τους 81 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στις αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας, ένα ακόμη σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου 32 ν.μ. ΝΔ της νήσου Σχίζας κοντά στην Πύλο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Στο σκάφος επέβαιναν 78 μετανάστες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από το δεξαμενόπλοιο “Hira V Valletta”, το οποίο βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή και τους μετέφερε στο λιμάνι της Πύλου, λίγο μετά τις 11 το πρωί. Πρόκειται για υπηκόους από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και την Αίγυπτο, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται 8 παιδιά και 10 γυναίκες.
Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ξεκινήσει πριν δύο ημέρες από λιμάνι της Τουρκίας, με πιθανότερο προορισμό τα παράλια της Ιταλίας.

Σκηνές στο λιμάνι από τον Δήμο

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος συνέδραμε στη φιλοξενία τους άμεσα στήθηκαν μεγάλες σκηνές για να τους φιλοξενήσουν προσωρινά, ενώ τους δόθηκαν στρώματα, κουβέρτες, φαγητό, νερό και φάρμακα.
Το πιθανότερο είναι σήμερα μέχρι αύριο Τρίτη το μεσημέρι να αναχωρήσουν από την Πύλο για κάποια δομή φιλοξενίας μεταναστών στην ενδοχώρα.

Το λιμεναρχείο της Πύλου προχώρησε στην καταγραφή τους, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ διεξάγεται και προανάκριση για να φανεί αν ανάμεσα στους 78 μετανάστες βρίσκονται και τυχόν διακινητές.
Κ.Ηλ.