Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 19:31

8 συλλήψεις Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

8 συλλήψεις Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

 

Οκτώ συλλήψεις έγιναν χθες Δευτέρα ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Καλαμάτα και Μεσσήνη.

Πρόκειται για άτομα Ρομά που συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, καθώς και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέγχθησαν 48 άτομα, προσήχθησαν 10 από αυτά και τα 8 συνελήφθησαν.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πραγματοποιήθηκαν 4 ακινητοποιήσεις οχημάτων.
Συνελήφθη ένας 18χρονος γιατί στις 7 το απόγευμα της Κυριακής έκλεψε κινητό τηλέφωνο στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας από γυναίκα που το είχε αφήσει σε παγκάκι.
Ακόμη συνελήφθη μια 20χρονη στο Μαυρομμάτι Μεσσήνης για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικότερα η 20χρονη αφαιρούσε ρεύμα μέσω αυτοσχέδιας σύνδεσης, έχοντας αγκιστρώσει μεταλλική λάμα σε δίκτυο της ΔΕΗ και μέσω μονωμένου καλωδίου τροφοδοτούσε την οικία της.
Ακόμη συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 14χρονος στο Ριζόμυλο για στέρηση δελτίου ταυτότητας και 4 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Κ.Ηλ.