Ήταν γύρω στις 3 τα ξημερώματα όταν δύο αγροτικά που είχαν κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες προσέγγισαν το ΑΤΜ με μεγάλη ταχύτητα.
Το ένα από τα οχήματα προσέκρουσε με την όπισθεν στο ΑΤΜ, με σκοπό να προξενήσει φθορές και να διευκολύνει τη μετακίνηση του από το άλλο όχημα.
Οι τέσσερις δράστες προξένησαν μεγάλη φασαρία με τις απανωτές προσκρούσεις στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, όμως απομακρύνθηκαν άπραγοι από το σημείο, όταν χτύπησε ο συναγερμός και φοβήθηκαν πως θα γίνουν αντιληπτοί.
Το ΑΤΜ αποκολλήθηκε ολοσχερώς από τη θέση του και υπέστη σοβαρές φθορές, αλλά οι δράστες δεν κατόρθωσαν να το ανοίξουν και να αποσπάσουν χρήματα. Μάλιστα το ΑΤΜ περιείχε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 35.000 ευρώ!
Εκαψαν το ένα αυτοκίνητο στην Πιπερίτσα
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και των Αστυνομικών Τμημάτων Μελιγαλά και Μεσσήνης που ερεύνησαν το χώρο και αναζητούν τους δράστες της απόπειρας κλοπής, βάσει και του βιντεοληπτικού υλικού που έχει συλλέγει από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων.
Οπως αποδείχθηκε τα δύο αγροτικά αυτοκίνητα είχαν κλαπεί την περασμένη Πέμπτη, το ένα από την Καλαμάτα και το άλλο από τη Μεσσήνη.
Μάλιστα το ένα αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο το μεσημέρι του Σαββάτου
σε αγροτική περιοχή στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης.
Στη Βαλύρα οι κάτοικοι είναι θορυβημένοι από το θρασύτατο αυτό περιστατικό απόπειρας κλοπής σε ένα κεντρικό σημείο του χωριού τους και ζητούν περισσότερη αστυνόμευση και ασφάλεια.