Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 19:13

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Νίκος Φλαούνας κατηγορούμενος για κατάχρηση σε βάρος του Δημοσίου

Γράφτηκε από την
Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Νίκος Φλαούνας κατηγορούμενος για κατάχρηση σε βάρος του Δημοσίου

Σε περιορισμό κατ' οίκον παραμένει από το βράδυ της Δευτέρας ο πρώην διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ, δημοσιογράφος Νίκος Φλαούνας, μέχρι το Δικαστικό Συμβούλιο να συνεδριάσει και να λύσει τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα Καλαμάτας για το αν θα προφυλακιστεί.

Το Νίκο Φλαούνα κάλεσε ο ανακριτής να απολογηθεί για τις κατηγορίες της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που προβλέπει ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης. Η ποινική δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε πριν περίπου 3 χρόνια και κατηγορείται ότι για 14 χρόνια έπαιρνε το μισθό του από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά δεν πήγαινε στη δουλειά του. Ετσι, το ποσό που κατηγορείται ότι καταχράστηκε φτάνει περίπου τα 250.000 ευρώ. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Κώστα Μαλαφάντη, εναντίον του κ. Φλαούνα δεν μπορεί να διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή κατηγορία, αφού σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο δημοσιογράφος έχει προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, γιατί υποστηρίζει πως εργαζόταν στο υπουργείο ως σύμβουλος Τύπου, άρα οι μισθοί που έπαιρνε ήταν για την εργασία του αυτή. Ο κ. Μαλαφάντης είπε στην "Ε" ότι ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στέφανος Τζουμάκας απέσπασε στη θέση του συμβούλου Τύπου τον κ. Φλαούνα και μάλιστα υπάρχει γραπτή βεβαίωση του πρώην υπουργού, που έχει κατατεθεί ως αποδεικτικό στοιχείο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Κι όταν ο Γιώργος Ανωμερίτης ανέλαβε υπουργός, κράτησε στη θέση του το δημοσιογράφο. «Θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αν όντως αναγνωρίζεται η υπηρεσία του, γι' αυτό επιφυλάχθηκε ο ανακριτής να αποφασίσει. Από την πλευρά μας καταθέσαμε σχετική αίτηση στην Εισαγγελία, ώστε να αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γιατί η κρίση του είναι καθοριστική για το αν διέπραξε ποινικό αδίκημα ο Νίκος Φλαούνας», ανέφερε κλείνοντας ο Κώστας Μαλαφάντης.  

Ν.Κ.

 

 


NEWSLETTER