Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 22:24

Κλοπές και διαρρήξεις στα χωριά του Δήμου Καλαμάτας

Κλοπές και διαρρήξεις στα χωριά του Δήμου Καλαμάτας

Στο... αμήν έχουν φτάσει οι κάτοικοι των πεδινών χωριών της Καλαμάτας, από τη θρασύτητα των τσιγγάνων που δεν διστάζουν να μπουκάρουν στα σπίτια τους ακόμα και την ώρα που βρίσκονται οι ίδιοι μέσα, ή τους σπάνε κάθε τόσο τα εξοχικά για να κλέψουν. 

 

Στη Μικρομάνη ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού έπιασε έναν τσιγγάνο την ώρα που τον έκλεβε, ενώ σε δύο άλλες περιπτώσεις στο Πλατύ και την Ανθεια οι ιδιοκτήτες βρήκαν τα σπίτια τους σπασμένα. Οπως οι ίδιοι κατήγγειλαν στην "Ε", ο Δήμος Καλαμάτας αδιαφορεί και το κράτος δεν παίρνει μέτρα για να δώσει μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους με τους τσιγγάνους. 

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Πλατύ μένει στην Καλαμάτα, και χθες το πρωί οι γείτονες τον ειδοποίησαν ότι διαρρήχθηκε πάλι το σπίτι του στο χωριό. Οπως μας είπε ο ίδιος, είναι η τέταρτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο - και παρόλο που δεν πήραν τίποτα από μέσα, του έσπασαν το παράθυρο. Αυτό που τον θυμώνει περισσότερο είναι πως «το κράτος δεν κάνει καλά τη δουλειά του» - ενώ όπως ξεκαθαρίζει δεν ρίχνει ευθύνες στην Αστυνομία, αλλά στους αυτοδιοικητικούς φορείς που εγκατέστησαν για τις ψήφους τους τσιγγάνους στην περιοχή. «Αν γίνονται αυτά στο χωριό του γ.γ. του Δήμου Καλαμάτας, στα υπόλοιπα χωριά τι γίνεται;» αναρωτήθηκε. 

Στην άλλη περίπτωση στην Ανθεια, ένας τσιγγάνος έσπασε παράθυρα για να κλέψει ένα σπίτι πάνω στην παλιά εθνική. Οπως είπε η ιδιοκτήτρια, γύρω στις 7 χθες το απόγευμα μια γειτόνισσα είδε τον τσιγγάνο να μπαίνει στην αυλή. Στη συνέχεια εκείνος με ένα ξύλο που βρήκε άρχισε να σκίζει τις σήτες στα παράθυρα και να σπάει τα τζάμια. Η γυναίκα από απέναντι του φώναζε να φύγει, όμως αυτός απτόητος προσπαθούσε να εισβάλει από την ξύλινη πόρτα - αλλά την κράτησε ο σύρτης. Μόνο όταν η γειτόνισσα απείλησε ότι θα καλέσει το "100", κι αφού δεν είχε καταφέρει να μπει στο σπίτι, ο τσιγγάνος πέταξε το ξύλο και το έβαλε στα πόδια. 

Στο μεταξύ είχε αναστατωθεί όλο το χωριό, γιατί νωρίτερα τσιγγάνοι είχαν προσπαθήσει να ανοίξουν κι άλλα σπίτια και οι κάτοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Η ΔΙΑΣ έπιασε δύο τσιγγάνους - επειδή όμως δεν είχαν κλέψει τίποτα, ενώ οι ιδιοκτήτες των σπιτιών δεν μένουν μόνιμα στην Ανθεια και δεν είχαν ειδοποιηθεί για να κάνουν καταγγελία, λίγο αργότερα οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού μιλώντας στην "Ε" είπε αγανακτισμένη πως στα πεδινά χωριά της Καλαμάτας «είμαστε έρμαιο των διαθέσεων των τσιγγάνων, που επειδή έτσι τους ήρθε, καταστρέφουν την περιουσία μας και κάνουν τα παιδιά μας να φοβούνται να έρθουν στο χωριό». 

 

Ν.Κ.