Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 15:46

“Καμπάνες” με αναστολή στους δυο μεθυσμένους, που έδειραν ποδηλάτη και λήστεψαν κοπέλες στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Ποινή κάθειρξης 11,5 χρόνων στον έναν και 11 χρόνων και 7 μηνών στον άλλον, με την αναγνώριση και για τους δύο του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου, επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 24χρονο Αθηναίο μπάρμαν και 27χρονο Μεγαλοπολίτη, συμβασιούχο της ΔΕΗ, για ληστεία, δύο απόπειρες ληστείας και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι δυο τους, την 1η του περασμένου Ιουλίου, έδειραν έναν ποδηλάτη στην Καλαμάτα και επιτέθηκαν σε δύο νεαρές κοπέλες για να αρπάξουν από την μια την τσάντα της - ενώ επιτέθηκαν και σε έναν ακόμα νεαρό για να πάρουν το κινητό του τηλέφωνο, αλλά τους έσπρωξε και άρχισε να τρέχει. Ο κατηγορούμενος από την Αθήνα είχε κατέβει την προηγούμενη ημέρα στην Μεγαλόπολη για να δει μια ξαδέλφη του. Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, άρχισαν να τα πίνουν από νωρίς με την ευκαιρία της γνωριμίας τους με τον έτερο κατηγορούμενο, ο οποίος είχε γενέθλια. Κατά τις 11 το βράδυ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες και όσα υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους, αποφάσισαν να αριβάρουν στην Καλαμάτα, για να συνεχίσουν το γλέντι τους και να ξεδώσουν από τα... πλείστα προβλήματα που τους βασάνιζαν.

 

ΕΡΙΧΝΑΝ ΞΥΛΟ ΑΠ' ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ

Ηταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν έπεσαν πάνω στο πρώτο τους θύμα, έναν ποδηλάτη στην οδό Κεφάλα, τον οποίο αρχικά προσπέρασαν με ένα Smart, και μετά παρ' ολίγο να τον... σκοτώσουν κάνοντας αναστροφή στο μονόδρομο. Κι όταν αυτός τους απάντησε ανάλογα, κατέβηκαν κάτω και τον έλιωσαν στο ξύλο. Τσαμπουκαλεμένοι όπως ήταν κατέληξαν να πίνουν και να διασκεδάζουν σε ένα μπαρ στην Παραλία της πόλης. Εκεί διασκέδαζαν και δύο νεαρές κοπέλες, τις οποίες ακολούθησαν όταν αυτές έφυγαν γύρω στις 2.30 το πρωί. Οπως οι ίδιες κατέθεσαν χθες στο δικαστήριο, τους είδαν να τρέχουν καταπάνω τους, και πριν προλάβουν να αντιδράσουν να τις σπρώχνουν και να τις χτυπάνε για να πάρουν την τσάντα της μιας με 20 ευρώ μέσα και το κινητό της τηλέφωνο. Οι κοπέλες βέβαια έβαλαν τις φωνές και σήκωσαν τη γειτονιά στο πόδι. Από τις πολυκατοικίες έτρεξαν κάτω στο δρόμο οι περίοικοι και έπιασαν τον έναν πριν έρθει η Αστυνομία. Ο άλλος έφυγε με τα πόδια και συνελήφθη λίγο μετά στην οδό Λυκούργου. 

Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν πολλές φορές συγγνώμη, ισχυρίστηκαν ότι ήταν πολύ μεθυσμένοι και αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται. Νωρίτερα, μάρτυρες υπεράσπισης είχαν πλέξει το εγκώμιο των δύο νέων, λέγοντας επίσης ότι είναι δύο βασανισμένα από τη ζωή παιδιά, που ο ένας είχε ένα τραγικό ατύχημα στην εφηβεία και δεν περπατούσε για μεγάλο διάστημα, κι άλλος έχασε νωρίς τον πατέρα του. 

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο για να δώσει μια ευκαιρία στους δύο νέους και να τους αφήσει να βγουν από τη φυλακή, έδωσε στην έφεση αναστέλλουσα δύναμη, με τους όρους της καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ ο καθένας και της εμφάνισής τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Ν.Κ.