Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 13:08

Μεσσηνία: 20 μήνες σε αγρότη για παράνομη κατοχή όπλων

 

Σε 1 χρόνο και 8 μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 51χρονος αγρότης από την Αλλαγή του Δήμου Οιχαλίας, για παράνομη κατοχή όπλων.

Στο κακουργοδικείο πήγε κατηγορούμενος γιατί η αρχική κατηγορία που τον βάρυνε ήταν η κατοχή όπλων με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων! 

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του στην Αλλαγή τον Απρίλιο του 2013 και βρήκαν μεταξύ άλλων ένα περίστροφο κρότου με κομμένη κάννη, μια καραμπίνα, ένα τόξο και βέλη, φυσίγγια, βραδύκαυστο φιτίλι, κλομπ. Ο ίδιος στην απολογία του, αλλά και ο πρόεδρος του χωριού ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, υποστήριξαν ότι τα περισσότερα ήταν οικογενειακά κειμήλια από τους παππούδες του, τα οποία είχε κρεμασμένα σε έναν τοίχο του σπιτιού του. Ο συνήγορος του παρουσίασε πραγματογνωμοσύνη στο δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία τα περισσότερα ήταν μη λειτουργικά. Οσο για την καραμπίνα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι, επειδή είναι κυνηγός, του την είχε αφήσει αμανάτι ένας τσιγγάνος από τον Αρι επειδή του χρωστούσε τα λεφτά για το λάδι που είχε αγοράσει απ' αυτόν. Η καραμπίνα αυτή φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική πράξη.

Ν.Κ.