Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 18:33

4 χρόνια για εξαπάτηση γιατρών και φαρμακοποιών στην Καλαμάτα

Σε 4 χρόνια φυλάκιση, όπως και πρωτόδικα, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 47χρονος αγρότης, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούλιο του 2013 στην Καλαμάτα για εξαπάτηση γιατρών και φαρμακοποιών.

Επίσης, κατηγορείτο για 8 περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής φαρμάκων, κουπονιών φαρμάκων, βιβλιαρίων και καρτών ασφάλισης, από νοσοκομεία και φαρμακεία. 

Ο κατηγορούμενος προσποιείτο ότι είναι νοσοκόμος και έκλεβε τα βιβλιάρια ηλικιωμένων για να συνταγογραφεί φάρμακα, που επέστρεφε σε φαρμακεία βάζοντας στην τσέπη τη διαφορά. Αλλες πάλι φορές έκανε δήθεν ότι θέλει να αγοράσει κάτι από ένα ψηλό ράφι και εν τω μεταξύ έκλεβε το κουπόνι ή το φάρμακο χωρίς να τον καταλάβει ο φαρμακοποιός. Στους γιατρούς πουλούσε παραμύθι ότι ο πατέρας ή η μάνα του, ανάλογα την περίπτωση, είναι κατάκοιτοι και έδινε ψεύτικη διεύθυνση και τηλέφωνο για να πάει εκεί ο γιατρός να τους δει. Ετσι, με την πρόφαση της επίσκεψης την επόμενη ημέρα στο σπίτι, ζητούσε τη συνταγογράφηση από το γιατρό ακριβών φαρμάκων, δίνοντας το ΑΜΚΑ από κλεμμένες κάρτες και βιβλιάρια ασφάλισης. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από σχετικές καταγγελίες φαρμακοποιών που μάλιστα προειδοποιούσαν τους συναδέλφους τους μέσα από ανακοινώσεις σε ιστοσελίδες. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κατηγορούμενος είχε εξαπατήσει 5 φαρμακοποιούς (ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει ακόμα έναν) και 4 γιατρούς, σε Αχαΐα, Λακωνία, Μεσσηνία και Ηλεία. Επίσης, είχε αφαιρέσει δύο κουπόνια φαρμάκων, ένα φάρμακο με το επικολλημένο κουπόνι, και είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει ακόμα ένα κουπόνι φαρμάκου, από 4 συνολικά φαρμακεία στην Αρκαδία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

Ο κατηγορούμενος μετά την καταδίκη του από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αφέθηκε ελεύθερος καθώς έγινε δεκτό το αίτημά του η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Χθες, στη διάρκεια της απολογίας του παραδέχτηκε τα πάντα και ζήτησε συγγνώμη. Υποστήριξε πως ό,τι έκανε το έκανε από βλακεία του και ότι τώρα πια κοιτάζει μόνο την οικογένεια και τη δουλειά του. Το δικαστήριο του αναγνώρισε, όπως και πρωτόδικα, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. 

Ν.Κ.