Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 08:18

Καταδικάστηκαν για ληστεία ηλικιωμένου στο κέντρο της Καλαμάτας 

Καταδικάστηκαν για ληστεία ηλικιωμένου στο κέντρο της Καλαμάτας 

 

Σε 6 χρόνια και 2 μήνες κάθειρξη ως υπότροπη η μία, και σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή η άλλη, καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο Ελληνίδες κατηγορούμενες, 34 και 24 χρονών, γιατί τον περασμένο Ιούνιο λήστεψαν 79χρονο στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου και Νικηταρά, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Ο ηλικιωμένος χθες στο δικαστήριο κατέθεσε κλαίγοντας ότι τα 800 ευρώ που του πήραν -αφού η 34χρονη υπότροπη τον χτύπησε και γέμισε αίματα- τα χρωστούσε και πήγαινε να τα δώσει. Ο γέροντας είπε ότι η 24χρονη του είχε ζητήσει νωρίτερα χρήματα στο παγκάκι όπου καθόταν, στην κεντρική πλατεία μπροστά από τον παλιό ΟΤΕ, και εκείνος την έδιωξε. Μετά αφού σηκώθηκε, οι δύο γυναίκες τον ακολούθησαν και η μεγαλύτερη -την οποία μάλιστα μπέρδεψε με άντρα από το σουλούπι και τη σωματική της ρώμη- του 'δωσε μία, τον πέταξε κάτω και του πήρε τα λεφτά. Η μικρότερη, είπε ο μάρτυρας, δεν έκανε τίποτα, δεν τον χτύπησε και ούτε έβαλε χέρι στο τσεπάκι του πουκαμίσου για να τον κλέψει. 

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΕΣ 

Μια αντίθετη εκδοχή από αυτή που παρουσίασε ο γέροντας, υποστήριξαν στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενες. Η υπότροπη δεν αρνήθηκε ότι τον ακολούθησαν από την πλατεία μέχρι το στενάκι για να τον κλέψουν, όχι όμως ότι τον άγγιξαν. Ισχυρίστηκε λοιπόν πως νωρίτερα είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τη φίλη της και αυτή θόλωσε επειδή είχε πάρει ναρκωτικά χάπια. Νωρίτερα υποστήριξε ότι μαζί οι δυο τους είχαν πάει στον ΟΚΑΝΑ, είχαν πάρει τη φαρμακευτική τους αγωγή και από το νοσοκομείο επέστρεψαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας όπου σύχναζαν. Εκεί πήραν και άλλα χάπια, κάθισαν σε ένα παγκάκι και ο ηλικιωμένος με το ποδήλατό του σε ένα άλλο. Οταν η ίδια πήγε μέχρι το περίπτερο αφήνοντας τη νεαρότερη μόνη, ο ηλικιωμένος -ισχυρίστηκε- πήγε κοντά στη φίλη της και της έταζε φαγητό αν πήγαιναν μαζί σε ένα ξενοδοχείο... Για το πώς ο γέροντας βρέθηκε κάτω χτυπημένος και με επτά ράμματα στο κεφάλι, η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι τραβούσε από τα χέρια του τα λεφτά για να του τα πάρει κι εκείνος έχασε την ισορροπία του και έπεσε. 

Η έτερη κατηγορούμενη ξεκινώντας να απολογείται τα... μπέρδεψε λίγο, αλλά μετά ισχυρίστηκε πως σηκώθηκαν και τον ακολούθησαν για να τον βρίσουν, επειδή της έκανε την ανήθικη πρόταση. Υποστήριξε ακόμα πως η ίδια δεν τον ακούμπησε, αλλά αυτός γύρισε θυμωμένος, μπερδεύτηκε με το σταντ του ποδηλάτου του και έπεσε. 

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ οι οποίοι συνέλαβαν τις δύο γυναίκες να περιφέρονται κοντά στη Διεύθυνση Αστυνομίας στη Νέα Είσοδο, βρήκαν πάνω τους συνολικά 75 ευρώ, τα οποία και επέστρεψαν στο γέροντα. 

Χθες, το δικαστήριο καταδίκασε την 34χρονη υπότροπη για ληστεία και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ την 24χρονη συγκατηγορουμένη της για απλή συνέργεια στη ληστεία. 

Ν.Κ.