Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 18:58

Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας: Αναβλήθηκαν οι δίκες για τα ναρκωτικά και τα λαθραία τσιγάρα 

Γράφτηκε από την
Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας: Αναβλήθηκαν οι δίκες για τα ναρκωτικά και τα λαθραία τσιγάρα 

Αναβλήθηκε για τις 23 Ιανουαρίου 2018 η προγραμματισμένη για προχθές Τρίτη εκδίκαση, από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας, των εφέσεων επί των ποινών που είχαν επιβληθεί τον Ιούλιο του 2015 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση διακίνησης χασίς και κοκαΐνης σε στέκια ναρκομανών στη Μεσσηνία, τον Πύργο Ηλείας και την Τρίπολη, στο πλαίσιο της οποίας κάθισαν στο εδώλιο συνολικά 17 άτομα από την περιοχή της Μεσσήνης και της Πυλίας.

Η αναβολή της δίκης αποφασίστηκε, αφ’ ενός γιατί δεν μπορούσε να παραστεί τη συγκεκριμένη ημέρα ως μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και αφ’ ετέρου επειδή δύο από τους κατηγορουμένους βρίσκονται σε πρόγραμμα απεξάρτησης το οποίο θα πρέπει να ολοκληρώσουν.

Πρωτόδικα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, τον Ιούλιο του 2015, είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη τους δύο δίδυμους αδελφούς από τη Μεσσήνη, ενώ στους υπόλοιπους 15 κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση είχαν επιβληθεί συνολικά ποινές 179 χρόνων.

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ ΤΣΙΓΑΡΩΝ

Εξ άλλου, για τις 25 Σεπτεμβρίου 2018 αναβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο η εκδίκαση των εφέσεων επί των ποινών που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα τον Δεκέμβριο του 2013 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 7 κατηγορούμενους για λαθρεμπορία τσιγάρων, στην περιοχή Λάμπες, μεταξύ Φοινικούντας και Μεθώνης.

Οι πρωτόδικες ποινές ήταν κάθειρξη 11 χρόνων και 9 μηνών στον Καλαματιανό επιχειρηματία, 10 χρόνων και 19 μηνών στον αδελφό του, 10 χρόνων και 15 μηνών στο καθένα από τα δύο αδέλφια από το Πεταλίδι, κάθειρξη 11 χρόνων στον Ρωσοπόντιο οδηγό, 10 χρόνων στον εμπλεκόμενο αστυνομικό και 6 χρόνων κάθειρξη στον ιδιοκτήτη της έκτασης. Στην υπόθεση υπήρχαν ακόμα 3 κατηγορούμενοι, στους οποίους είχε επιβληθεί φυλάκιση 3 μηνών με αναστολή.

Η αναβολή της εκδίκασης αποφασίστηκε επειδή ο συνήγορος ενός εκ των 7 κατηγορουμένων δεν ήταν δυνατόν να παραστεί στην προχθεσινή ακροαματική διαδικασία.

 


NEWSLETTER