Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 07:28

“Καμπάνες” σε 3 τσιγγάνους για απόπειρα κλοπής στη Σπερχογεία

Σε φυλάκιση 5 χρόνων με αναστολή ο ένας και σε 6 χρόνια κάθειρξη καθένας από τους άλλους δύο, καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τρεις Ελληνες τσιγγάνοι, για μια απόπειρα κλοπής στις 7 Δεκεμβρίου του 2013 στη Σπερχογεία.

Ο πρώτος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης, με πενταετή μάλιστα αναστολή, γιατί δεν είχε ξανακατηγορηθεί για κλοπές, αντίθετα από τους άλλους δύο. Και επειδή μπήκαν στη φυλακή, ενώ ήταν έξω ελεύθεροι, οι συγγενείς ξέσπασαν σε κραυγές για το... άδικο της απόφασης. Συνηθισμένα πράγματα δηλαδή, σε δίκες με τσιγγάνους στα δικαστήρια, που όταν δεν τους αρέσει η απόφαση φωνασκούν, βρίζουν και απειλούν την έδρα και τους αστυνομικούς.

Εχοντας μάλιστα την συμπαράσταση των συγγενών του, ο ένας εκ των κατηγορουμένων απειλούσε ότι θα... βρει τον αστυνομικό που κατέθεσε τα «ψέματα» και τον έκλεισε φυλακή.

Νωρίτερα, αστυνομικός της ειδικής ομάδας “Σ” που είχε συσταθεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας για την πάταξη της τσιγγάνικης εγκληματικότητας κατέθετε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του δέχτηκαν κλήση από το κέντρο για μια απόπειρα διάρρηξης σε ένα σπίτι, λίγα μέτρα από την εθνική Τρίπολης - Καλαμάτας στο ύψος του “Πράκτικερ”. Οι αστυνομικοί επέβαιναν σε συμβατικό αυτοκίνητο, αλλά έβαλαν το φάρο και πήγαν προς τα εκεί γρήγορα, γιατί έτσι κι αλλιώς βρίσκονταν κοντά. Τότε αντίκρισαν τους δύο καταδικασθέντες σε κάθειρξη να κατεβαίνουν τρέχοντας στην εθνική και να μπαίνουν στο αυτοκίνητο όπου τους περίμενε ο τρίτος.

Ενας γείτονας άκουσε το τζάμι της μπαλκονόπορτας να σπάει, βγήκε έξω και τους κυνήγησε, γι’ αυτό βρέθηκαν να τρέχουν στην εθνική. Μετά άρχισε η καταδίωξη από τους αστυνομικούς, αφού οι τσιγγάνοι δεν σταμάτησαν σε κανένα σήμα τους, ανέπτυξαν ταχύτητα και έφυγαν. Ετσι, τους κυνήγησαν μέχρι τον Αρι, όπου κατέβηκε ο οδηγός έξω από το σπίτι του και οι άλλοι δύο εξαφανίστηκαν παίρνοντας το αυτοκίνητο.

Φυσικά οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχτηκαν τίποτα στις απολογίες τους, εφευρίσκοντας δικαιολογίες για δήθεν αδιαθεσίες, για μια μικρή στάση προκειμένου να... κάνουν την ανάγκη τους, για ψεύτες αστυνομικούς οι οποίοι άδικα τους κατηγορούν, και για μεθύσια που δεν τους επέτρεπαν να οδηγήσουν. Μπερδεμένα πράγματα δηλαδή, που δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιστευτά από το δικαστήριο.

Να σημειωθεί τέλος ότι στον καταδικασθέντα σε 5 χρόνια φυλάκιση, το δικαστήριο επέβαλε να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και να τεθεί υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Ν.Κ.