Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 22:07

Αναβλήθηκαν οι 7 από τις 13 υποθέσεις στο Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Αναβλήθηκαν οι 7 από τις 13 υποθέσεις στο Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας

 

Αναβλήθηκαν για επόμενες δικασίμους οι 7 από τις 13 υποθέσεις που περιλαμβάνονταν στο χθεσινό πινάκιο του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας.

Μεταξύ των υποθέσεων αυτών ήταν και αυτή του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στη Μεσσηνία, στον Πύργο και την Τρίπολη, στους κατηγορούμενους του οποίου το Τριμελές Εφετείο, το καλοκαίρι του 2015, είχε “μοιράσει” συνολικά 179 χρόνια στους 15 από αυτούς και ισόβια στα δύο δίδυμα αδέλφια που φέρονται ως οι επικεφαλής.

Ειδικότερα, στη χθεσινή του συνεδρίαση το Πενταμελές Εφετείο -μετά από αίτημα των συνηγόρων 5 από τους κατηγορούμενους να εξαιρεθούν ώστε να τους επιτραπεί να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα απεξάρτησης στο οποίο συμμετέχουν-, έκρινε ότι η εκδίκαση πρέπει να γίνει συνολικά και για τους 17, ορίζοντας ως νέα δικάσιμο την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018.

Επίσης, για τις 22 Ιανουαρίου 2019 αναβλήθηκε η δίκη 5 κατηγορουμένων από την περιοχή της Τριφυλίας και της Πυλίας για απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, η οποία αφορούσε την έκδοση εικονικών αγροτικών τιμολογίων. Το αίτημα αναβολής τέθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων της Τριφυλίας -από τις 15 Ιανουαρίου έως και σήμερα-, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μη ίδρυση υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην Κυπαρισσία, αλλά και για τη μεταρρύθμιση του θεσμού της διαμεσολάβησης.

Την ίδια ημέρα θα εκδικαστεί επίσης και η υπόθεση δύο κατηγορουμένων αδελφών από τη Μεσσήνη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισής τους είχε χθες υποχρεώσεις σε άλλο δικαστήριο της χώρας.

Για την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 αναβλήθηκε επίσης και η δίκη 5 κατηγορουμένων από την περιοχή της Πυλίας για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών, όπως επίσης και ενός κατηγορουμένου από το Πεταλίδι για “υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που του το είχαν εμπιστευτεί”. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε κώλυμα για τους συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι ήταν απασχολημένοι σε άλλες υποθέσεις, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Εξ άλλου, για τον ίδιο λόγο -κώλυμα συνηγόρου υπεράσπισης- αναβλήθηκε για τις 22 του ερχόμενου Μαΐου η δίκη δύο κατηγορουμένων για παραχάραξη και κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων.

Τέλος, για τις 27 του ερχόμενου Μαρτίου αναβλήθηκε -για τον παραπάνω λόγο επίσης-, η εκδίκαση για την αναστολή εκτέλεσης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER