Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 15:08

Μεσσηνία: 8 χρόνια για το χασίς στο ψυγείο

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 8 χρόνια για το χασίς στο ψυγείο

Στο ψυγείο τυλιγμένες στη χαρτοπετσέτα φύλαγε τις δόσεις χασίς ένας 67χρονος Ελληνας στο Ριζόμυλο, ο οποίος χθες καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 8 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, ως υπότροπος. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη, ενώ η 58χρονη Βουλγάρα αρραβωνιαστικιά του είχε αθωωθεί.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στις αρχές Αυγούστου του 2016, μετά από έρευνα στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας βρήκαν 417,9 γραμ. χασίς και 7 δενδρύλλια. Οι αστυνομικοί δεν πήγαν τυχαία να ψάξουν το σπίτι, είχαν πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος έχει "πελάτες" που αγοράζουν χασίς από αυτόν. Αλλωστε πριν 7 χρόνια είχε ανακατευτεί ξανά με ναρκωτικά, οπότε η καταγγελία που έγινε στο πρόσωπό του φάνηκε να είναι αξιόπιστη. Ετσι λοιπόν, οι άνδρες της Δίωξης πήγαν στο σπίτι του στο Ριζόμυλο για έρευνα και μέσα στο ψυγείο βρήκαν 6 ποσότητες χασίς τυλιγμένες σε χαρτοπετσέτες, συνολικού βάρους 46,9 γραμμαρίων και μία νάιλον σακούλα 371 γραμμαρίων κρυμμένη πίσω από το ντεπόζιτο με το λάδι.

Στον κήπο, ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε σε γλάστρες 7 δενδρύλλια χασίς, ύψους από 1 έως 10 εκατοστά. Τις γλάστρες τις είχε κρυμμένες πίσω από κάτι ξύλα και σύνεργα για το λιομάζωμα. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν επίσης μια ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και ένα μαύρο μπλοκ με ιδιόχειρες σημειώσεις, όπου υπήρχαν ονόματα, τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Ο ίδιος στην απολογία του δεν ρωτήθηκε ούτε στο πρωτόδικο αλλά ούτε και χθες για το... πελατολόγιο που του βρήκαν οι αστυνομικοί, αλλά για τη ζυγαριά υποστήριξε ότι του χρησίμευε για να ζυγίζει το γάλα από τις γίδες του και να πήζει το τυρί. Οσο για το χασίς στο ψυγείο, το δικαιολόγησε λέγοντας ότι το είχε τυλιγμένο στη χαρτοπετσέτα για καθημερινή χρήση. Εφευγε όπως ισχυρίστηκε το πρωί για το κτήμα και έπαιρνε μαζί του μια δόση, που τον έβγαζε για 2 - 3 τσιγάρα. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER