Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 17:14

Καλαμάτα: Τον Ιούνιο η δίκη για την κλοπή σε εταιρεία πετρελαιοειδών

Καλαμάτα: Τον Ιούνιο η δίκη για την κλοπή σε εταιρεία πετρελαιοειδών

Δεν συνεχίστηκε χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την κλοπή 161.804 ευρώ το Νοέμβριο του 2012 από το χρηματοκιβώτιο εταιρείας πετρελαιοειδών στην Καλαμάτα. Μια άλλη δίκη από διακοπή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο υποχρέωσε την πρόεδρο να διακόψει για τις 4 Ιουνίου, καθώς τόσο η ίδια όσο και η εισαγγελέας είναι στη σύνθεση του άλλου δικαστηρίου – το οποίο είναι ανώτερο δικαστήριο και δίκαζε υπόθεση ασέλγειας.

Θυμίζουμε ότι κατηγορούμενος για την κλοπή από το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας πετρελαιοειδών είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρός της, ο οποίος κατηγορείται ότι πέρασε από μια τρύπα στην περίφραξη, μπήκε στο κτήριο χωρίς να χτυπήσει ο συναγερμός και πήρε τα χρήματα από τις εισπράξεις τριών ημερών των πρατηρίων καυσίμων, όπου φαινόταν στα χαρτιά ως ιδιοκτήτης. Η σύζυγός του φέρεται επίσης ότι ήξερε και είναι κατηγορούμενη και αυτή για απλή συνέργεια στην κλοπή, καθώς από κάμερα ασφαλείας φαίνεται ότι τον συνόδεψε μέχρι την πύλη των εγκαταστάσεων το βράδυ πριν την κλοπή –οπότε και ο κατηγορούμενος φέρεται ότι μπήκε μέσα με πρόφαση έχοντας σκοπό να καλύψει έναν αισθητήρα για να μην χτυπήσει ο συναγερμός ανοίγοντας την πόρτα που οδηγούσε στο εσωτερικό του ισογείου, όπου εκεί βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο με τις εισπράξεις. 

Η δίκη ξεκίνησε στις 23 Απριλίου και κατέθεσε ο πολιτικώς ενάγων και ιδρυτής της εταιρείας, καθώς επίσης και οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου: ο επιθεωρητής πωλήσεων της εταιρείας ο οποίος είχε τοποθετήσει τα χρήματα στο χρηματοκιβώτιο, ο φύλακας των εγκαταστάσεων και η σύζυγος του φύλακα (η οποία άνοιξε το προηγούμενο βράδυ από την κλοπή στον κατηγορούμενο) και ένας αστυνομικός. Λόγω παρέλευσης του ωραρίου διακόπηκε και ήταν να συνεχιστεί χθες, αλλά διεκόπη ξανά και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω το δικαστήριο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, οπότε αναμένεται να εξεταστούν οι μάρτυρες υπεράσπισης και να απολογηθεί ο κατηγορούμενος -ο οποίος δεν δέχεται ότι έκλεψε τα χρήματα.

Ν.Κ.