Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 19:01

Καλαμάτα: 2 χρόνια με αναστολή για πλαστή ταυτότητα σε Σύρια

Καλαμάτα: 2 χρόνια με αναστολή για πλαστή ταυτότητα σε Σύρια

Σε 2 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή μείωσε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 5 χρόνων ενός παλιννοστούντα από το Καζακστάν, ο οποίος θα διευκόλυνε μια 24χρονη Σύρια να πετάξει με πλαστή ταυτότητα για το Μιλάνο της Ιταλίας, από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Αυτό έγινε αρκετά χρόνια πριν και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2013. Οι δυο τους προσπάθησαν να φύγουν μαζί με πτήση για το Μιλάνο και η 24χρονη τότε κοπέλα έδειξε στους αστυνομικούς μια πλαστή ελληνική ταυτότητα, αν και δεν μιλούσε λέξη ελληνικά!

Ο 31χρονος σήμερα κατηγορούμενος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι τυχαία γνωρίστηκαν ταξιδεύοντας με το ίδιο λεωφορείο για την Καλαμάτα. Επικαλέστηκε μάλιστα ότι είναι ποδοσφαιριστής και στην Ιταλία θα πήγαινε για να δει το μουσείο της Μίλαν. Βέβαια όταν στριμώχτηκε από την έδρα, αναγκάστηκε... να αλλάξει τροπάριο και εφηύρε άλλο παραμύθι, λέγοντας ότι εκεί που έβλεπε ποδόσφαιρο σε ένα καφενείο όπου σύχναζαν Αραβες, τον πλησίασε ένας και ζήτησε να πάρει μαζί του την κοπέλα, κι αυτός απλά είπε "ναι".

Πάντως όταν συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο έκαναν πως είναι ζευγάρι και πάνε στην Ιταλία διακοπές!

Ν.Κ.