Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 21:59

Ξεκίνησε η δίκη για πυροβολισμό στο δικαστήριο Γυθείου

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε η δίκη για πυροβολισμό στο δικαστήριο Γυθείου

Σαν ένα τυχαίο γεγονός που δεν το ήθελε, αλλά συνέβη πάνω στην ταραχή του: Ετσι παρουσίασε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας ο 41χρονος Αλβανός κατηγορούμενος τον πυροβολισμό με τον οποίο, αν δεν μπλόκαρε το όπλο του, θα είχε σκοτώσει την αστυνομικό που απλά έκανε την βάρδια της στα δικαστήρια του Γυθείου.

Ο ένοπλος δράστης και κατηγορούμενος στην εν λόγω υπόθεση ήταν μάρτυρας υπεράσπισης σε υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης. Το περιστατικό συνέβη στις 17 Μαΐου γύρω στις 10.30 π.μ. όταν ο 41χρονος εισέβαλε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου και απείλησε με περίστροφο τον μηνυτή, αφού πρώτα επιτέθηκε στην αστυνομικό που βρισκόταν στην πόρτα της αίθουσας και της αφαίρεσε τον οπλισμό της. Τον κατηγορούμενο κατάφεραν τελικά και τον ακινητοποίησαν άλλοι αστυνομικοί και με τη βοήθεια ενός πολίτη τον συνέλαβαν. Ο μηνυτής, τον οποίο φέρεται ότι πυροβόλησε επίσης ο κατηγορούμενος αλλά -ευτυχώς- και πάλι μπλόκαρε το όπλο, είναι ο γιος γνωστής σεφ.

Ο 41χρονος Αλβανός κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, ληστεία, αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί κατά προσώπου που διέτρεξε σοβαρό προσωπικό κίνδυνο, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία κατά συρροή και διατάραξη συνεδριάσεων δικαστηρίου. 

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί, σταμάτησε το μεσημέρι λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις καταθέσεις μαρτύρων.

"ΕΤΥΧΕ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ"

Ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του αρνείται ότι προσπάθησε να πυροβολήσει το γιο της γνωστής σεφ, έναν επιχειρηματία στην περιοχή του Κότρωνα - ο οποίος απασχολεί στην επιχείρησή του την πρώην γυναίκα του κατηγορούμενου.

Μάλιστα, ο ίδιος ο κατηγορούμενος, όταν στην έναρξη της δίκης κλήθηκε από την έδρα να δηλώσει ποια είναι η θέση του, παραδέχτηκε μόνο τον πυροβολισμό στην αστυνομικό. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά "έτυχε η περίπτωση με την αστυνόμο", υποστηρίζοντας ότι έχασε την ψυχραιμία του και ξέφυγε από κάθε έλεγχο γιατί... δεν έβρισκε "μια ανθρώπινη λύση" με τη γνωστή σεφ και το γιο της.

Εν τω μεταξύ, όπως προέκυψε από τις μαρτυρίες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 41χρονος είναι ένας βίαιος άνθρωπος ο οποίος έπινε και ξυλοκοπούσε τη γυναίκα του, μέχρι που αυτή ζήτησε την προστασία της σεφ και του γιου της για να απαλλαγεί από αυτόν, παίρνοντας μαζί και τα δύο τους παιδιά. Παρόλο όμως που αυτό έγινε πριν από 7-8 χρόνια, ο κατηγορούμενος δεν το ξεπέρασε ποτέ και κατηγορούσε τον επιχειρηματία ότι είχε ερωτική σχέση με τη γυναίκα του και πήρε μακριά του τα παιδιά τους. Είχε φτάσει μάλιστα σε σημείο να πηγαίνει στον εισαγγελέα Γυθείου και στην Αστυνομία και να κατηγορεί για διάφορα τον επιχειρηματία και τη μητέρα του. 

ΓΕΜΑΤΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την περιγραφή του επιχειρηματία στην κατάθεσή του, ο κατηγορούμενος πήγε ως μάρτυρας στη δίκη φίλων του, τους οποίους ο επιχειρηματίας (όπως προαναφέρεται) είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας μάλιστα οπλοφορούσε νόμιμα, και έτσι δικαιολόγησαν οι μάρτυρες στη δίκη γιατί ο κατηγορούμενος δεν του επιτέθηκε κάπου έξω για να τον σκοτώσει, αλλά μέσα στη δικαστική αίθουσα - καθώς εκτίμησαν ότι ο 41χρονος θα γνώριζε πως ο άλλος δεν θα 'παιρνε όπλο μαζί του στο δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος, ενώ μπαινόβγαινε μέσα στην αίθουσα για να ξέρει πώς θα κινηθεί στη συνέχεια (σύμφωνα πάντα με τους μάρτυρες στη δίκη), ξαφνικά εισέβαλε με προτεταμένο ένα 32άρι περίστροφο γεμάτο με 6 σφαίρες και, όπως προέκυψε μετά, 3 ακόμα στην τσέπη του.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι κατέθεσαν στη δίκη εκτίμησαν μάλιστα ότι αν δεν είχε μπλοκάρει το περίστροφο, η αστυνομικός δεν θα ήταν το μόνο θύμα του, αλλά θα είχε γίνει σφαγή.

Ν.Κ.


NEWSLETTER