Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2019 08:17

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για την εκβίαση της 14χρονης  

Γράφτηκε από την

 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (μεταξύ αυτών να παρακολουθείται από ψυχολόγο) αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας ο 21χρονος Αλβανός από χωριό του Δήμου Μεσσήνης, ο οποίος εκβίαζε μια 14χρονη με γυμνές φωτογραφίες στο Instagram.

Χθες ο 21χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα «α) με πρόθεση κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, παραγωγή του οποίου συνδέεται με ανήλικο το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος. β) Απόκτηση από ενήλικο μέσω Διαδικτύου επαφής με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη και με χειρονομίες και ασελγείς προτάσεις προσβολή αξιοπρέπειας του ανηλίκου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του. γ) Απειλή κατά εξακολούθηση».

Αφού λογοδότησε για τις πράξεις του, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο αλλά υπό τους εξής όρους: να δίνει το «παρών» 2 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, να μην φύγει από τη χώρα, καθώς και να μην έχει καμία επικοινωνία ή προσέγγιση και συναναστροφή με την ανήλικη. Επίσης, υποχρεώνεται να κάνει συνεδρίες με ψυχολόγο και να παρακολουθείται σε τακτική βάση από το ειδικό επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας. 

Ο νεαρός Αλβανός συνελήφθη την περασμένη Τρίτη και οι αστυνομικοί βρήκαν τις γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης στο κινητό του τηλέφωνο. Η 14χρονη συνομιλούσε μαζί του στο Διαδίκτυο και ο 21χρονος άρχισε να την απειλεί πως, αν δεν έρθει σε ερωτική επαφή μαζί του, θα αναρτήσει τις φωτογραφίες της και θα την εξευτελίσει.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κατηγορουμένου Χάρης Μάραντος είπε ότι «ο εντολέας μου νόμιζε ότι η ανήλικη ήταν 16 ετών, όπως η ίδια του είχε πει στις συνομιλίες», και «σε καμία περίπτωση δεν είχε κατανοήσει ότι έκανε κάτι παράνομο». Τόνισε, επίσης, ότι «ο εντολέας μου, όπως άλλωστε προκύπτει από το σύνολο της δικογραφίας, δεν έστειλε πουθενά τις φωτογραφίες που του είχε στείλει η ίδια η 14χρονη».

Κλείνοντας ο κ. Μάραντος επεσήμανε στην "Ε" την ανάγκη «όλοι οι κοινωνικοί φορείς να συνδράμουν ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έκθεσης των ανηλίκων στο Διαδίκτυο» - μεταξύ άλλων και «η οικογένεια, το σχολείο και τα μέσα ενημέρωσης».

Ν.Κ.