Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 20:20

Καλαμάτα: 10 μήνες σε φοιτητή για πώληση χασίς

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 10 μήνες σε φοιτητή για πώληση χασίς

Ενας 24χρονος φοιτητής καταδικάστηκε χθες σε 10 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, γιατί πριν από 6 χρόνια πούλησε 6 γραμ. χασίς σε δύο ανήλικους χρήστες ναρκωτικών.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δέχτηκε ότι δεν γνώριζε πως οι δύο χρήστες είναι ανήλικοι και έτσι μετέτρεψε την αρχική κατηγορία και τον έκρινε ένοχο για διάθεση χασίς μεταξύ χρηστών.

Νωρίτερα, και ο αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ο οποίος συμμετείχε στη σύλληψη των δύο ανηλίκων, διαβεβαίωνε το δικαστήριο ότι έμοιαζαν μεγαλύτεροι. Είπε μάλιστα ότι λίγες ώρες πριν, είχαν δει τους δύο ανήλικους σε ένα αυτοκίνητο και ο ένας οδηγούσε με τη μουσική στο τέρμα. Οταν λοιπόν έπεσαν πάλι πάνω τους, τους σταμάτησαν για να κάνουν έλεγχοι και βρήκαν το χασίς. Στην ερώτηση πού το βρήκαν, απάντησαν με τη διεύθυνση και την περιγραφή του κατηγορουμένου, που τότε, τον Αύγουστο του 2013, ήταν 18,5 ετών.

Ο αστυνομικός είπε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος συνεργάστηκε και παραδέχτηκε ότι αυτός έδωσε τα ναρκωτικά, αλλά δεν ήξερε ότι είναι ανήλικοι αφού δεν έκαναν παρέα, παρά τους συναντούσε περιστασιακά σε ένα Ιντερνετ καφέ όπου πήγαιναν κι έπαιζαν παιχνίδια.

Πάντως, μετά από αυτό ο νεαρός κατηγορούμενος άλλαξε τελείως τη ζωή του, έδωσε ξανά πανελλήνιες και πέρασε σε μια τεχνολογική σχολή, χωρίς να απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για το παραμικρό.

Το δικαστήριο αναγνώρισε λοιπόν στον κατηγορούμενο, εκτός από το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (καθόσον 18,5 χρόνων τότε που το έκανε), και αυτό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, δίνοντάς του την ευκαιρία να συνεχίσει τη ζωή του, αντί να τον καταδικάσει με μια ποινή που θα τον οδηγούσε στη φυλακή.

Ν.Κ.


NEWSLETTER