Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 09:03

Βαριά "καμπάνα" στον Αλβανό που λήστευε και κακοποιούσε γέροντες στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την
Βαριά "καμπάνα" στον Αλβανό που λήστευε και κακοποιούσε γέροντες στην Τριφυλία

 

Ποινή κάθειρξης 34 ετών, με εκτιτέα τα 25, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν Αλβανό κατηγορούμενο ο οποίος έμπαινε σε σπίτια γερόντων στην Τριφυλία και, μαζί με συνεργούς του, τους χτυπούσε βάναυσα και τους λήστευε.

Μετά, αφού η συμμορία έκανε μια γερή καβάτζα με τα χρυσαφικά που άρπαζε, τα έβαζε σε τενεκέδες με λάδι και τα έδιωχνε για την Αλβανία.

Ο κατηγορούμενος, στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 54 ετών, δεν καταδικάζεται για πρώτη φορά για παρόμοιες υποθέσεις: Εχει τιμωρηθεί και από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας με ποινή κάθειρξης 59 ετών, επίσης για ληστείες σε ηλικιωμένους. Αυτά γίνονταν το 2011 και το 2012, ενώ ο κατηγορούμενος χθες καταδικάστηκε για 4 ληστείες και μια κλοπή, καθώς και για οπλοφορία. Οι αστυνομικοί τον έπιασαν τότε ενώ περίμενε στη στάση το λεωφορείο για την Αλβανία, στο Καλό Νερό. Εκείνη την περίοδο, σχεδόν κάθε νύχτα, ληστές έμπαιναν σε σπίτια όπου ζούσαν υπερήλικους, τους βασάνιζαν κι έπαιρναν χρήματα και χρυσαφικά.

Οι περιπτώσεις για τις οποίες καταδικάστηκε χθες ο κατηγορούμενος αφορούσαν δύο ληστείες ζευγαριών στη Σπηλιά και την Τερψιθέα και μια ακόμα κλοπή χρημάτων από σπίτι ηλικιωμένης. Ο κατηγορούμενος και οι συνεργοί του έμπαιναν ξημερώματα στα σπίτια όταν οι ηλικιωμένοι κοιμούνταν και τους απειλούσαν με μαχαίρι. Δεν δίσταζαν μάλιστα να χτυπούν αλύπητα τους ηλικιωμένους με γροθιές. Οι ληστές άρπαζαν ό,τι έβρισκαν μέσα στο σπίτι σε χρήματα και χρυσαφικά αφού έδερναν τα θύματά τους για να μαρτυρήσουν πού τα έχουν.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του παραδέχτηκε ότι χτύπησε τους ηλικιωμένους και τους πήρε τα χρυσαφικά, λέγοντας ότι... είχε τη μάνα του άρρωστη και χρειαζόταν χρήματα. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER