Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 23:25

Καλαμάτα: Αναβολή της δίκης για τη φονική σαΐτα για Φεβρουάριο του 2020 (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Αναβολή της δίκης για τη φονική σαΐτα για Φεβρουάριο του 2020 (βίντεο)

 

Για τις 10 Φεβρουαρίου του 2020 ανέβαλε σήμερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας τη δίκη για τους 7 κατηγορούμενους, τους 6 σαϊτολόγους και τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Μπασακίδη, για τη φονική σαΐτα που αφαίρεσε τη ζωή του 54χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη στον φετινό σαϊτοπόλεμο ανήμερα το Πάσχα.

Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία γιατί ακόμα δεν έχουν έρθει οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας για το βίντεο το οποίο δείχνει ότι η φονική σαΐτα έφυγε από το ταγάρι του 62χρονου καπετάνιου του μπουλουκιού "Επίλεκτοι του Αγ. Σίδερη" και τα μείγματα του μπαρουτιού, όπως και η έκθεση του ιατροδικαστή. Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και εισαγγελική παραγγελία που διερευνά μεταξύ άλλων ποιος ήταν ο υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα χθες στο δικαστήριο διατυπώθηκε ξανά η πιθανότητα από συνηγόρους, τόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας όσο και ο πρόεδρος της "Φάρις" Γιάννης Δούζης να καθίσουν κατηγορούμενοι, εφόσον προκύψει από την έρευνα που διέταξε η αντεισαγγελέας Καλαμάτας ότι είχαν την ευθύνη για τη λήψη και τήρηση μέτρων ασφαλείας στον σαϊτοπόλεμο.   

Να σημειωθεί ότι το αίτημα για αναβολή ώστε να συμπληρωθούν οι δικογραφίες με επαρκή στοιχεία διατυπώθηκε από όλες τις πλευρές, και ειδικότερα: Από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Περικλή Ξηρογιάννη και υπεράσπισης Αντώνη Κατσά, για τον 62χρονο και 4 από τα 6 έξι μέλη του μπουλουκιού, Σουζάνα Κλημεντίδη και Δέσποινα Τσιλιβαράκη για τον έναν από τους σαϊτολόγους και Κώστα Μαργέλη για τον Ν. Μπασακίδη. Θετικά πρότεινε στην αναβολή και η εισαγγελέας, ενώ εξηγώντας σε αιτίαση συνηγόρου γιατί προκρίθηκε εξαρχής η αυτόφωρη διαδικασία τόνισε ότι η δικαιοσύνη οφείλει να δίνει το ανάλογο βάρος σε θέματα που, αν δεν υπάρξει "η κακιά στιγμή", κανένας δεν θα ενδιαφερθεί.

Μια κακή όσο και απαράδεκτη στιγμή χθες στο δικαστήριο ήταν ο τραμπουκισμός σε διακοπή της δίκης του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Π. Ξηρογιάννη από τον 62χρονο κατηγορούμενο και συγγενείς του. Λίγο νωρίτερα ο δικηγόρος τους Αντώνης Κατσάς ζητούσε να ληφθεί από τον πελάτη του δείγμα DNA και να συγκριθεί με αυτό πάνω στη σαΐτα, όπου στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ βρήκαν το αίμα του Κ. Θεοδωρακάκη. Η πολιτική αγωγή όμως αντέκρουσε πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν χρήσιμο, γιατί η σαΐτα δεν έφυγε από χέρι, αλλά από το σακούλι (επιδεικνύοντας και τις ανάλογες φωτογραφίες από τη δικογραφία) και τις σαΐτες κατασκευάζουν πολλοί μαζί. Αυτό λοιπόν εξαγρίωσε τον κατηγορούμενο και την οικογένειά του, που πιστεύουν ότι θα αθωωθεί αν δεν βρουν πάνω στη φονική σαΐτα το γενετικό του υλικό. Κατά της λήψης DNA από τον κατηγορούμενο στην παρούσα φάση τάχθηκε και η Δέσποινα Τσιλιβαράκη, συμφωνώντας με το σκεπτικό της πολιτικής αγωγής και προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο ενδεχόμενα θα έφερνε κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από αμέλεια και τα υπόλοιπα μέλη του μπουλουκιού.

Το δικαστήριο, μετά και την αρνητική πρόταση της εισαγγελέα, απέρριψε το εν λόγω αίτημα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER