Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 09:39

Καλαμάτα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η 24χρονη Γεωργιανή - Τι την οδήγησε να πετάξει το βρέφος

Γράφτηκε από τον

 

Από την αδιαφορία του πατέρα να αναλάβει τις ευθύνες του, ξεκίνησε η απόγνωση της 24χρονης Γεωργιανής, που κατέληξε να πετάξει το βρέφος στον κάδο των σκουπιδιών.

Οπως προκύπτει από μαρτυρίες φίλων της, τον γνώρισε από το Facebook, έκαναν ερωτική σχέση για λίγο καιρό και από αυτήν προέκυψε η εγκυμοσύνη. Οταν το αποκάλυψε στο σύντροφό της, αυτός της είπε να κάνει έκτρωση, αλλά ήταν ήδη αργά όταν πήγε στο γιατρό, καθώς η εγκυμοσύνη ήταν προχωρημένη.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την τύχη της 24χρονης Γεωργιανής, που τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου πέταξε σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων στην οδό Αριστοτέλους και Κανάρη το μωρό της, που είχε γεννηθεί 4 μέρες πριν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η ίδια στην απολογία της το Σάββατο στην ανακρίτρια, όπως και οι συνήγοροί της υποστήριξαν πως δεν το πέταξε μέσα, αλλά το άφησε πάνω στον κάδο, ελπίζοντας να το βρει κάποιος άνθρωπος. Μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο η Γεωργιανή θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό σε σπίτι φιλικού της προσώπου, εκεί που οι Αστυνομικοί το πρωί της περασμένης Τετάρτης την βρήκαν και την συνέλαβαν.

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει, γιατί κατά την πολύωρη  διαδικασία της ανάκρισης που ξεκίνησε στις 10.20 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 3.30 το απόγευμα, υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως ως προς την ανάγκη της επιβολής προσωρινής κράτησης ή περιοριστικών όρων στη Γεωργιανή μητέρα. Η διαφωνία αφορούσε και το χαρακτηρισμό της κατηγορίας για την πράξη της γυναίκας, αν ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας ή απόπειρα παιδοκτονίας.

Το Δικαστικό Συμβούλιο πρέπει να απαντήσει εντός 5 ημερών (από το Σάββατο), όμως υπάρχει και η μικρότερη προθεσμία των 3 ημερών από τη στιγμή που η εισαγγελέας θα καταθέσει την πρότασή της.

Για όλα αυτά τα στοιχεία ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας οι συνήγοροι της Γεωργιανής γυναίκας Κώστας Κρόμπας και Νίκος Μουτεβελής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τον πατέρα του μωρού, ο Κ. Κρόμπας είπε ότι, όπως ανέφεραν και στην απολογία, αδιαφόρησε τελείως για τη μητέρα και κυρίως για το παιδί και ήταν η στάση του που οδήγησε τη γυναίκα στην απονενοημένη πράξη της. Υποστήριξε πως η μητέρα βρισκόταν σε τρομακτική σύγχυση και παρατήρησε ότι “από την πρώτη στιγμή μού είχε πει ότι ποτέ δεν το έβαλε μέσα στον κάδο, αλλά το άφησε πάνω στον κάδο, με την ελπίδα να περάσει κάποιος να το πάρει”. Πρόσθεσε πως “θέλει πολύ να δει το παιδί της και θα κάνει προσπάθεια να έρθει σ’ επαφή μαζί του”. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει από τη Γεωργία κι έρχεται η γιαγιά του μωρού (η μητέρα της 24χρονης κοπέλας), με πρόθεση να ζητήσει και να πάρει τη φροντίδα του μωρού, ενώ επεσήμανε πως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πάρα πολύ κόσμο για να βοηθήσει όπως μπορεί.

Ο Ν. Μουτεβελής ανέφερε ότι “δεν χρήζει προσωρινής κράτησης, η ανακρίτρια συμφωνεί” και παρατήρησε πως “υπάρχουν πολλές αμφιβολίες και η δικαιοσύνη απέδειξε ότι ενδιαφέρεται να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια γι’ αυτό που έχει κάνει η μητέρα”.

Και οι δύο ισχυρίστηκαν ξανά ότι η μητέρα άφησε το μωρό πάνω στον κάδο και είπαν πως είναι υποχρέωση της ανάκρισης να αναζητήσει περαιτέρω στοιχεία.

Εξω από το δικαστικό μέγαρο από νωρίς ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι της 24χρονης από τη Γεωργία που ζουν στην Καλαμάτα. Αυτοί επέρριπταν κατηγορίες στον πατέρα του παιδιού που αδιαφόρησε για τη γυναίκα και το μωρό. Μας είπαν ότι τον γνώρισε από το Facebook, είχε σχέση μαζί του για λίγο καιρό κι έμεινε έγκυος. Οταν τον ενημέρωσε για την εγκυμοσύνη, της ζήτησε να κάνει έκτρωση. Την περίοδο, όμως, που πήγε στο γιατρό, η εγκυμοσύνη ήταν σε προχωρημένο στάδιο και δεν μπορούσε να γίνει έκτρωση.

Οι Γεωργιανοί μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την 24χρονη κοπέλα, που, όπως έλεγαν, “είναι 8 χρόνια στην Ελλάδα, δούλευε σε οικογένειες και φρόντιζε παιδιά. Ενώ αγαπούσε τα ξένα παιδιά, δεν μπορεί να μην αγαπούσε το δικό της. Της γύρισε το μυαλό με την αδιαφορία του πατέρα”.

Επιβεβαίωσαν ότι πήγε στην Αθήνα με το βρέφος στην αγκαλιά αμέσως μετά το εξιτήριο που πήρε από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, για να βρει τον πατέρα, αλλά αυτός έδειξε πλήρη αδιαφορία για το παιδί. Μάλιστα όταν ήταν στο νοσοκομείο και είχε γεννήσει, τον πήρε τηλέφωνο να έρθει για μια μέρα να της παρασταθεί γιατί ήταν μόνη, αλλά της εξέφρασε και πάλι την αδιαφορία του.

Γ.Σ.

(* Στη φωτογραφία οι συνήγοροι της Γεωργιανής γυναίκας Νίκος Μουτεβελής και  Κώστας Κρόμπας)