Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 09:31

Συνεχίζεται η δίκη για βιασμό 19χρονης Βουλγάρας

Γράφτηκε από την
Συνεχίζεται η δίκη για βιασμό 19χρονης Βουλγάρας

Την κατηγορία του βιασμού μιας 19χρονης από τη Βουλγαρία αντιμετωπίζει ένας 36χρονος Φιλιατρινός, που η δίκη του ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο βιασμός έγινε φέτος στις 7 Φεβρουαρίου, σε έναν ερημικό δρόμο έξω από τα Φιλιατρά. Ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, πήρε την κοπέλα με την προτροπή του αφεντικού της από το καφενείο στο οποίο δούλευε στα Φιλιατρά, για να την πάει σπίτι της στο Μάραθο. Στο δρόμο, αφού την απείλησε για τη ζωή της και τη χτύπησε, την πήγε σε μια ερημιά, την άρπαξε από τα μαλλιά και απείλησε ότι "Θα σε σκοτώσω π………, δεν θα σε ξαναδεί ούτε η μάνα σου ούτε ο Μάκης (σ.σ. το αφεντικό της)", την χαστούκισε πολλές φορές κι όταν αυτή προσπάθησε να ειδοποιήσει με το κινητό της τους δικούς της, αυτός της το πέταξε, την ανάγκασε να γδυθεί και τη βίασε. 

Η 19χρονη κοπέλα ζει 11 χρόνια στην Ελλάδα, μαζί με τη μητέρα της στο Μάραθο. Χθες η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση τη δική της και της μητέρας της και το δικαστήριο θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 22 του μήνα. Στο καφενείο στα Φιλιατρά δούλευε σερβιτόρα και έκανε λάντζα, ενώ στις ερωτήσεις της έδρας αν έκανε συντροφιά σε πελάτες για να την κερνάνε ποτά, το αρνήθηκε. Σημειώνεται ότι στη δίκη δεν προσήλθε για να καταθέσει ως μάρτυρας το αφεντικό της κοπέλας για τον οποίο διατάχθηκε από το δικαστήριο η βίαιη προσαγωγή του. Κι ενώ ο αδελφός του κατηγορουμένου επενέβη για να πει ότι νοσηλεύεται με έμφραγμα σε νοσοκομείο της Αθήνας, το ΑΤ Φιλιατρών ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τους γείτονές του αναχώρησε πριν μια εβδομάδα για τον Καναδά και νοίκιασε το σπίτι του. 

 

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ

Εκείνη τη μέρα η κοπέλα δούλευε βράδυ, όπως η ίδια κατέθεσε στο δικαστήριο. Συνήθως στη δουλειά την πήγαινε ένας συμπατριώτης της, ο οποίος πληρωνόταν για το αγώι από το αφεντικό της. Εκείνο το βράδυ δεν πήγε να την πάρει γιατί χάλασε το αυτοκίνητό του κι έτσι η κοπέλα έπρεπε να βρει τρόπο για να γυρίσει στο σπίτι της. Οπως κατέθεσε, το αφεντικό της ήταν αυτός ο οποίος την παρότρυνε να την πάει ο κατηγορούμενος, αφού πρώτα η κοπέλα αρνήθηκε την πρότασή του να κοιμηθεί το βράδυ στο σπίτι του.

Με τον κατηγορούμενο όπως είπε η κοπέλα, δεν είχαν ποτέ φιλικές ή ερωτικές σχέσεις. Τον ήξερε από το μπιλιαρδάδικο του αφεντικού της, στο οποίο δούλευε πριν πάει στο καφενείο. «Δεν θυμόμουν ούτε το όνομά του», ανέφερε και είπε ότι η όλη τους επαφή ήταν ένα γεια που αντάλλασσαν μεταξύ τους -«δεν υπήρχε καμία οικειότητα», πρόσθεσε. 

Στο καφενείο πήγε για πρώτη φορά ο κατηγορούμενος εκείνη τη νύχτα σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας. «Δεν ήξερα τίποτα γι' αυτόν, το μόνο που ήξερα ήταν ότι είχε ένα περίπτερο στα Φιλιατρά κι όταν είχα πάει για έναν αναπτήρα, μου τον έδωσε δώρο». Τότε, πριν δύο χρόνια σύμφωνα με την κοπέλα, της φάνηκε παράξενο ότι άρχισε να τη ρωτά το όνομά της και αν είναι παντρεμένη -«δεν έδωσα σημασία κι έφυγα», είπε στο δικαστήριο. Μετά από λίγες μέρες τον είδε ξανά στο μπιλιαρδάδικο. «Στην πλάκα μού έκανε κομπλιμέντα, δεν έδινα σημασία γιατί πείραζε και τις άλλες κοπέλες», ανέφερε -κι όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε πως ήταν ένα πείραγμα «που λες ότι είναι στον χαρακτήρα του ανθρώπου, αλλά εμένα δεν μου άρεσε ο τρόπος που μιλούσε και γελούσε».

Και το βράδυ του βιασμού ο κατηγορούμενος ήταν κεφάτος, είπε στη συνέχεια η κοπέλα. Μπήκε στο μαγαζί, χαιρέτησε και κάθισε με το αφεντικό της κι όταν οι πελάτες έφυγαν, το αφεντικό την κάλεσε να κάτσει μαζί τους. «Δεν συζητήσαμε κάτι το ιδιαίτερο, το μόνο που έκανε ήταν να πειράξει έναν παππούλη», κάνοντας όπως είπε επίδειξη με διαφημιστικό 50άρικο. Είπε ακόμη ότι πήγε να της δώσει ένα πεταχτό φιλί στο στόμα αιφνιδιάζοντάς την και αυτή αντέδρασε. Στην προανακριτική του κατάθεση το αφεντικό της είπε ότι αυτή του έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο.    

 

«ΑΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ!»

Η κοπέλα ρωτήθηκε επανειλημμένα γιατί να φύγει μαζί του και η απάντηση ήταν ότι ήθελε να γυρίσει σπίτι της και το αφεντικό της την παρότρυνε: «Ημουνα διστακτική, το σκεφτόμουν αλλά δεν είχα άλλο τρόπο να φύγω ή να πληρώσω 20 ευρώ στο ταξί και το αφεντικό μου είπε "Αμα σου το λέω εγώ, να ξέρεις ότι ο Μ…. είναι καλό παιδί" και τον εμπιστεύτηκα». Είπε ακόμη πως και ο κατηγορούμενος για να την καθησυχάσει της είπε: «Είσαι μπέμπα για μένα, σε σένα θα κάνω κακό;». 

Πείστηκε κι αφού άφησαν το αφεντικό της στο σπίτι του, πήραν το δρόμο για το Μάραθο. Αυτή καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού και ο κατηγορούμενος άρχισε να της χαϊδεύει το πόδι. «Τσαντίστηκα, φώναξα κι άρχισε να γελάει», είπε η κοπέλα περιγράφοντας στη συνέχεια πως έβαλε το χέρι του μέσα από τη μπλούζα της κι αυτή για να τον αποτρέψει τον δάγκωσε, δημιουργώντας ερωτηματικά στο δικαστήριο για το πώς μπορούσε ο κατηγορούμενος να οδηγεί και ταυτόχρονα να έχει το αριστερό του χέρι μέσα από τη μπλούζα της, ενώ όπως επεσήμανε ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου όταν η Αστυνομία τον συνέλαβε δεν υπήρχαν σημάδια από δαγκωματιά στον καρπό του. 

 

«ΦΩΝΑΖΑ ΚΙ ΕΚΛΑΙΓΑ»

Με το δάγκωμα που δέχτηκε ο κατηγορούμενος αναγκάστηκε σύμφωνα με την κοπέλα, να σταματήσει το αυτοκίνητο. Εστριψε σε ένα χωμάτινο παράδρομο όπου επικρατούσε σκοτάδι και τριγύρω υπήρχαν μόνο κτήματα με ελιές. Εκεί άρπαξε το θύμα  του από τα μαλλιά κι άρχισε να την χαστουκίζει. «Νόμιζα ότι θα πεθάνω, δεν πρόλαβα να ανοίξω την πόρτα, δεν μπορούσα να κουνηθώ», είπε περιγράφοντας πώς ο κατηγορούμενος προσπάθησε να την ακινητοποιήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει είπε ότι έβγαλε το κινητό της για να ειδοποιήσει κάποιον αλλά ο κατηγορούμενος της το πήρε. «Φώναζα κι έκλαιγα, δεν ήξερα τι να κάνω», είπε. Ομως ο κατηγορούμενος, όπως περιέγραψε η κοπέλα, ήταν αποφασισμένος και σε κάθε αντίδρασή της γινόταν πιο άγριος και βίαιος. Με απειλές, φωνάζοντας "θα σου δείξω εγώ μωρή π….., γδύσου, θα σε σκοτώσω", την χτυπούσε στο πρόσωπο και παρά τα κλάματα και τα παρακάλια της, την βίασε.

«Ηξερα τι θα γίνει, δεν είχα ελπίδα, δεν γινόταν να ξεφύγω», είπε.

 

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μετά το βιασμό της, ο κατηγορούμενος την πήγε στο σπίτι. Οταν μπήκε μέσα, η μητέρα της -όπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο- την περίμενε γιατί είχε αργήσει. «Δεν είχα μονάδες να την πάρω τηλέφωνο κι ανησυχούσα, μπήκε στο σπίτι κι ήταν πρησμένη από το κλάμα και με το που με είδε ξέσπασε», είπε η μητέρα στο δικαστήριο. Μετά από αρκετή ώρα η κόρη της, της αποκάλυψε ότι «μαμά, με βιάσανε» και στην προσπάθειά της να την ηρεμήσει αλλά και από το σοκ που είχε υποστεί η ίδια, την άφησε να πλυθεί. Η μικρή όπως είπε η μητέρα, δεν ήθελε καν να πάει στην Αστυνομία γι' αυτό και δεν το κατήγγειλαν την ίδια ώρα αλλά γύρω στις 11 το πρωί. Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας την εξέτασε ο διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής αλλά δεν βρήκε σημάδια βίας ή συνουσίας. Η ίδια η κοπέλα είπε γι' αυτό στο δικαστήριο ότι όσο διήρκεσε η πράξη, ο κατηγορούμενος δεν χρησιμοποίησε βία, ενώ αυτή καθόταν χωρίς αντίρρηση για να τελειώσει το μαρτύριό της μια ώρα αρχύτερα και να την γυρίσει ζωντανή στο σπίτι της.

 


NEWSLETTER