Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 09:39

Καλαμάτα: Τρία χρόνια φυλακή σε Αρμένιο διαρρήκτη

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Τρία χρόνια φυλακή σε Αρμένιο διαρρήκτη

 

 

 

Σε καταδικαστική απόφαση κατέληξε χθες το μεσημέρι το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας για έναν αμετανόητο Αρμένιο διαρρήκτη, ο οποίος μέχρι τη χθεσινή καταδίκη του (καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 χρόνων και 3 μηνών) συνελήφθη τρεις φορές από την Αστυνομία, από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου, γιατί μπούκαρε σε σπίτια με τους ενοίκους να κοιμούνται μέσα και έκλεβε, ενώ χτύπησε και κλειστά γραφεία στην Καλαμάτα.

Η... τρίτη και φαρμακερή για τον 37χρονο καταδικασθέντα ήταν προχθές Τετάρτη γύρω στις 5 το πρωί, όταν ξύπνησε τη γυναίκα που κοιμόταν με την οικογένειά της μέσα στο σπίτι τους στην Καλαμάτα στην προσπάθειά του να διαρρήξει μπαλκονόπορτα του 1ου ορόφου. Η γυναίκα και ο σύζυγός της που ξύπνησε και αυτός, ξεσήκωσαν τους γείτονες όταν κατάλαβαν τι συμβαίνει και ο διαρρήκτης προκειμένου να ξεφύγει άρχισε να πηδάει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι. Στη γειτονιά, όπου προσπάθησε αυτή τη φορά να κλέψει, ζουν και αστυνομικοί οι οποίοι ήταν εκτός υπηρεσίας και με τη βοήθεια περιοίκων, εγκλώβισαν τον 37χρονο ο οποίος συνελήφθη από ένστολους συναδέλφους τους, που κλήθηκαν για να επέμβουν. Πάνω του είχε ένα κατσαβίδι το οποίο χρησιμοποιούσε για να ανοίγει τις μπαλκονόπορτες, ενώ μαρτυρίες περιοίκων μιλούν και για ένα μαχαίρι.

Κατά την προσαγωγή του στην Ασφάλεια προέκυψε ότι ο 37χρονος, από τις 28 έως και τις 31 Μαρτίου, είχε διαπράξει ακόμη μία κλοπή και τρεις απόπειρες σε σπίτια στην Καλαμάτα. Είναι ο ίδιος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, γιατί μπήκε σε σπίτι, στο κέντρο της Καλαμάτας, από ανασφάλιστο παράθυρο τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή. Κατά την προανάκριση είχε προκύψει ότι τις δύο προηγούμενες ημέρες από την κλοπή στο σπίτι στο κέντρο της Καλαμάτας, ο ίδιος είχε ακόμη διαπράξει 3 κλοπές και απόπειρα κλοπής σε αποθήκη και γραφεία. Για τις πράξεις αυτές οδηγήθηκε στις εισαγγελικές αρχές και αφέθηκε ελεύθερος, όπως αποδείχτηκε όμως μυαλό δεν έβαλε, ώσπου τελικά καταδικάστηκε.


NEWSLETTER