Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 12:31

Λειτουργία δικαστηρίων με όρους και μέτρα ασφαλείας ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας

Γράφτηκε από την

Τη λειτουργία των δικαστηρίων σύμφωνα με τους όρους και τα μέτρα ασφαλείας που έχει υποδείξει ο ΕΟΔΥ ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας.

Οπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, “οι Δικηγορικοί Σύλλογοι επιθυμούν την ομαλή λειτουργία των Δικαστηρίων από την 1η Σεπτεμβρίου, πάντα σύμφωνα με τους όρους λειτουργίας και τα μέτρα ασφαλείας που έχει υποδείξει ο ΕΟΔΥ”. Δηλαδή, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στις σχετικές κανονιστικές προβλέψεις και προβλέπουν τον μέγιστο αριθμό ατόμων ανά αίθουσα, τη χρήση μάσκας και αντισηπτικού, καθώς και την τήρηση ελαχίστων αποστάσεων.
Ετσι, για να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα κατά τη λειτουργία των Δικαστηρίων το νέο δικαστικό έτος, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι καλούν τα μέλη τους να τηρούν με αυξημένη προσοχή όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα που έχουν υποδείξει οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.
Παράλληλα, απευθύνουν πρόσκληση στους λοιπούς παράγοντες της Δικαιοσύνης, την Πολιτεία, τους δικαστές και τους δικαστικούς υπαλλήλους, “να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες στο μέτρο της ευθύνης τους, ατομικής και συλλογικής, ώστε η Δικαιοσύνη να συνεχίσει να απονέμεται απρόσκοπτα στη χώρα”.

Ν.Κ.