Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 10:14

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού για τη δίκη 33 αγροτών

Γράφτηκε από την

Το νέο αγροτοδικείο, στο οποίο οδηγούνται σήμερα 33 αγρότες, καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας και καλεί σε συμπαράσταση στους αγρότες, στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια Καλαμάτας.

Οπως αναφέρει ο σύλλογος, “δικάζονται για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2016, διεκδικώντας την επιβίωσή τους. Αγωνίστηκαν και κέρδισαν μια ανάσα για αυτούς και τις οικογένειές τους, όπως το αφορολόγητο, που έδωσε και δίνει σημαντική ανάσα σε όλους τους παραγωγούς, η μη φορολόγηση των επιδοτήσεων μέχρι 12.000 ευρώ, το ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος”.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας εκτιμά πως “οι αγώνες των προηγούμενων χρόνων έχουν αποδείξει ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την ικανότητα να διεκδικεί και να έχει κατακτήσεις με τους αγώνες του, και αυτό τους ενοχλεί” και δηλώνει: “Τους προειδοποιούμε ότι δεν μπορεί ούτε ο αυταρχισμός του κρατικού μηχανισμού να τρομοκρατήσει τους αγρότες και να σταματήσει τους αγώνες τους για την ανατροπή της πολιτικής, που επιχειρεί να τους ξεκληρίσει από τον τόπο τους. Η ποινικοποίηση των αγώνων αντί να τρομοκρατήσει, πεισμώνει περισσότερο την αγροτιά που συνεχίζει τον αγώνα της. Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσοι αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω”.