Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 15:20

Μεσσηνία: Τον Ιούνιο η δίκη για τη διπλή δολοφονία στα Αλτομιρά

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Τον Ιούνιο η δίκη για τη διπλή δολοφονία στα Αλτομιρά

Μία ακόμα αναβολή για του χρόνου στις 9 Ιουνίου πήρε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η δίκη για τη διπλή δολοφονία με καραμπίνα, τον Αύγουστο του 2014, στην περιοχή των Αλτομιρών, του 26χρονου Μεσσήνιου Κώστα Σγούρου και του 25χρονου Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη, με δράστες δύο 18χρονους.

Το σχετικό αίτημα υπέβαλε η πλευρά της πολιτικής αγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται μετά από την έφεση που άσκησε πριν πέντε χρόνια ο εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας κατά του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, που αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου στους δύο 25χρονους σήμερα δράστες. Ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε την έφεση μετά από αίτημα της οικογένειας του θύματος Κώστα Σγούρου, μέσω του δικηγόρου τους.

Θυμίζουμε ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 31 χρόνων στον έναν κατηγορούμενο από την Καλαμάτα και 30 χρόνων στον άλλον από τον Κάμπο. Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, ο πρώτος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και ο δεύτερος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία. Το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει, κατά πλειοψηφία, ως μοναδικό ελαφρυντικό τη μετεφηβική ηλικία των δύο δραστών οι οποίοι, αν δεν τους είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό, θα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ν.Κ.


NEWSLETTER