Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 11:38

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας: Από 3 έως 8 χρόνια σε 18 κατηγορούμενος για χασίς

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας: Από 3 έως 8 χρόνια σε 18 κατηγορούμενος για χασίς

 

Ποινές από 3 χρόνια φυλάκιση έως 7 χρόνια κάθειρξη επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 18 από τους 21 κατηγορούμενους για τη διακίνηση αλβανικού χασίς και ελληνικού από τον Ταΰγετο. Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Το δικαστήριο βρήκε ένοχους με ελαφρυντικά για το αδίκημα της διακίνησης χασίς 18 κατηγορούμενους, αλλά χωρίς την επιβαρυντική περίσταση ότι τα προσδοκώμενα κέρδη από τη διακίνηση του χασίς θα ξεπερνούσαν τα 75.000 ευρώ. Στους 5 από τους συνολικά 18 αναγνωρίστηκε τοξικομανία, ενώ 2 καταδικάστηκαν για διακίνηση χασίς προς ιδία χρήση. Και οι 21 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για την κακουργηματική κατηγορία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Με τριετή αναστολή και ποινές φυλάκισης 3 χρόνων καταδικάστηκαν οι 6 από τους 18, ενώ για τους υπόλοιπους 9, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 4 και 5 χρόνων και κάθειρξης 5 και 6 χρόνων, δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι 3 από τους 18, οι οποίοι καταδικάστηκαν ο ένας σε 7 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 50.000, ο δεύτερος σε 6 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ και ο τρίτος σε 6 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, επέστρεψαν στη φυλακή όπου ήδη βρίσκονταν έγκλειστοι ως υπόδικοι. Χρηματική ποινή 50.000 ευρώ επιβλήθηκε σε 9 ακόμα κατηγορούμενους.

Η δίκη ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε σε 2 συνεδριάσεις, ενώ χθες ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Οι αρχικές κατηγορίες αφορούσαν την εμπλοκή των κατηγορουμένων σε εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις. Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί πέρυσι τον Ιούλιο, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών τους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Ν.Κ.