Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 09:00

Μεσσηνία: Ο γιος πήρε πάνω του το έγκλημα του Τζάνε - Προφυλακίστηκαν και οι τρεις (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Ο γιος πήρε πάνω του το έγκλημα του Τζάνε - Προφυλακίστηκαν και οι τρεις (βίντεο)

Προσωρινά κρατούμενοι για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και της ληστείας κατά συναυτουργία κρίθηκαν μετά την απολογία τους χθες το μεσημέρι στην ανακρίτρια Καλαμάτας, ο 68χρονος πατέρας, ο 39χρονος γιος και η 23χρονη σύντροφος του άλλου γιου, για τη στυγερή δολοφονία του 73χρονου συνταξιούχου Δημήτρη Στραβόλαιμου στο Τζάνε Πεταλιδίου, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.

Ο 39χρονος, ο οποίος ζήτησε να τον εξετάσει ψυχίατρος, τα πήρε όλα επάνω του, δηλαδή ότι αυτός σκότωσε το θύμα, το λήστεψε και πούλησε μετά μόνος του τα κλεμμένα πράγματα, ενώ ο πατέρας του και η 23χρονη αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή. Στην Αστυνομία μετά από διάφορες εκδοχές για το πώς έγινε το έγκλημα και ποιοι συμμετείχαν από την οικογένεια, οι κατηγορούμενοι είχαν ομολογήσει την ενεργή εμπλοκή του πατέρα κι ότι αυτός άρχισε να χτυπάει με τον «κάβουρα» το θύμα και εν συνεχεία ο 39χρονος στραγγαλίζοντάς τον στο τέλος. Για την 23χρονη γυναίκα είπαν εξαρχής πως δεν συμμετείχε και μάλιστα κατά την προσαγωγή των δύο κατηγορουμένων στην Ασφάλεια Καλαμάτας και του άλλου γιου της οικογένειας, δεν ανέφεραν καθόλου τη γυναίκα, αλλά είπαν ψέματα πως διέπραξαν το έγκλημα οι τρεις τους (ο πατέρας και οι δύο γιοι) αλλάζοντας επανειλημμένα το πώς έγινε και από ποιους.

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η 23ΧΡΟΝΗ

Ο 68χρονος πατέρας και η 23χρονη σύντροφος του άλλου γιου της οικογένειας, ο οποίος κατηγορήθηκε για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και έχει αφεθεί ελεύθερος, αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή σε ό,τι έγινε. Αξίζει να αναφερθεί πως ο 39χρονος ζήτησε να εξεταστεί από ειδικό, αίτημα το οποίο κατέθεσε και η συνήγορός του Χρυσόθεμις Αμανατίδη, ώστε να υπάρξει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Η κ. Αμανατίδη όπως και οι δύο άλλες συναδέλφισσες της, Βασιλική Γούτου και Μαρία Βεργινάδη, οι οποίες εκπροσώπησαν τον 68χρονο πατέρα και την 23χρονη γυναίκα, διορίστηκαν αυτεπάγγελτα από τη δικαστική αρχή, διότι οι κατηγορούμενοι οι οποίοι ζουν με μεροκάματα και επιδόματα από την Πρόνοια, δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να επιλέξουν δικηγόρο.

39ΧΡΟΝΟΣ: ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΟΛΩΣΕ

Όπως δήλωσε η συνήγορος του 39χρονου μετά το πέρας της διαδικασίας, το αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης θα εξεταστεί, ενώ ο 39χρονος κατηγορούμενος κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας επανέλαβε τη συγγνώμη του προς την οικογένεια του θύματος για αυτό που έκανε. Υποστήριξε ότι θόλωσε το μυαλό του και το έκανε εν βρασμώ πάνω στον τσακωμό του με το θύμα, γιατί πήγε να τους ρίξει στα χρήματα που είχαν συμφωνήσει για τα μεροκάματα που έκαναν οι τρεις κατηγορούμενοι εκείνη την ημέρα, αλλά και για μια παλαιότερη οφειλή των 100 ευρώ, χωρίς να υπάρχει κάτι άλλο που τον ώθησε στην πράξη.

ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΛΗΣΤΕΨΕΙ

Κι ενώ παραδέχτηκε ότι αυτός χτύπησε και σκότωσε τον 73χρονο, όπως δήλωσε η συνήγορός του, “επέμενε ότι αυτό δεν έγινε προμελετημένα, αλλά επάνω στην έντονη λογομαχία που είχε με το θύμα για τα μεροκάματα που έπρεπε να του δώσει”. Επίσης, “αρνήθηκε την κατηγορία της ληστείας διευκρινίζοντας ότι το επεισόδιο και ο θάνατος του θύματος δεν έγινε με σκοπό να τον ληστέψουν, αλλά εκ των υστέρων πήραν μερικά πράγματα του θύματος. Πρόκειται δηλαδή για κλοπή και όχι για ληστεία και μάλιστα στην επιβαρυντική εκδοχή της”, είπε η κ. Αμανατίδη.   

Η Βασιλική Γούτου, συνήγορος του 68χρονου πατέρα, ανέφερε πως ο πελάτης της αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες “πλην όμως, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, προφυλακίστηκε”.

Η συνήγορος της 23χρονης Μαρία Βεργινάδη δήλωσε στην “Ε” πως η κατηγορούμενη αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται και υποστήριξε πως δεν υπήρχε καμία συμμετοχή από την πλευρά της στις πράξεις αυτές.

Ν.Κ.

 

 


NEWSLETTER