Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 16:09

Δίκη για τον θάνατο Κ. Θεοδωρακάκη στον σαϊτοπόλεμο: 3 ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Γράφτηκε από την
Δίκη για τον θάνατο Κ. Θεοδωρακάκη στον σαϊτοπόλεμο: 3 ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Τρεις εκ των κατηγορουμένων έκρινε ως ενόχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον σαϊτοπόλεμο του 2019 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Ειδικότερα ως ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια με θύμα τον εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κρίθηκαν ο τέως δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 24 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή με το δικαστήριο να τους αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σε φυλάκιση 3 ετών και 7 μηνών με τριετή αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια και άλλες πλημμεληματικές πράξεις με την αναγνώριση επίσης του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου καταδικάστηκε και ο καπετάνιος του μπουλουκιού από το οποίο έφυγε η φονική σαΐτα, που τραυμάτισε θανάσιμα τον Κώστα Θεοδωρακάκη.

Αθώοι κρίθηκαν ο τότε πρόεδρος της "Φάρις" Γιάννης Δούζης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαϊτομάχων, ενώ ένοχοι για πλημμεληματικές πράξεις (κατοχή εκρηκτικών υλών κ.α.) κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι σαϊτομάχοι, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο διέταξε αυτεπάγγελτα να μεταβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και άλλων εμπλεκόμενων ατόμων.


NEWSLETTER