Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 15:30

8 χρόνια σε κτηνοτρόφο για χασίς στην Ελληνοεκκλησιά

Γράφτηκε από την
8 χρόνια σε κτηνοτρόφο για χασίς στην Ελληνοεκκλησιά

Σε 8 χρόνια κάθειρξη και 8.000 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας κτηνοτρόφος, για καλλιέργεια 165 χασισόδεντρων κοντά στο σπίτι του στην Ελληνοεκκλησιά.

 

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε την ποινή του κατηγορούμενου, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή. Οπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί, ανακάλυψαν τη φυτεία στα μέσα Ιουλίου του 2011 σε λόγγο κοντά στο σπίτι του, μετά από σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους το σπίτι του κατηγορούμενου είναι απομονωμένο, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το τελευταίο σπίτι του χωριού, ενώ τριγύρω υπάρχουν ελαιοχώραφα όπου έβοσκε τα πρόβατά του. Σημείωσαν δε ότι ξεκίνησαν να παρακολουθούν τη φυτεία, αλλά τους κατάλαβαν τα σκυλιά του κτηνοτρόφου οπότε προχώρησαν σε επιχείρηση. 

Στη φυτεία δεν βρήκαν καλλιεργητικά εργαλεία, βρήκαν ωστόσο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 4 πεζούλες με 115 χασισόδεντρα μέχρι 4 μέτρα, καθώς και 55 ξερά, πεταμένα στις άκρες. Βρήκαν επίσης ένα κρυμμένο λάστιχο στο λόγγο που τελείωνε στα όρια της δασικής έκτασης, μετά το ελαιοχώραφο που ανήκει σε μια γυναίκα η οποία μένει στη Μεσσήνη και δεν επισκέπτεται συχνά το χωράφι. Εκεί, όπως είπαν οι αστυνομικοί, έβοσκαν τα πρόβατα του κατηγορούμενου. 

Από το σημείο όπου βρίσκεται το σπίτι σε σχέση με τη φυτεία, αλλά και από το αρδευτικό σύστημα που ανακάλυψαν, εκτίμησαν ότι δεν θα μπορούσε να την καλλιεργεί άλλος και να μην έχει γίνει αντιληπτός από τον κτηνοτρόφο. Τόνισαν εξάλλου ότι η μόνη πρόσβαση στο χώρο της καλλιέργειας ήταν από ένα μονοπάτι που ξεκινούσε από την άκρη του κτήματος της γειτόνισσας και κατέληγε μέσα στη φυτεία. Επιπλέον, μέσα στη φυτεία βρήκαν λίπασμα και ποντικοφάρμακο ίδια με αυτά που βρήκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου. Στο σπίτι βρέθηκαν επίσης 1,6 γραμμάρια χασίς, που ωστόσο σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν προερχόταν από τη φυτεία. 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την καλλιέργεια και ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να ξέρει ποιος μπαίνει και βγαίνει στη χασισοφυτεία, όπως είχε υποστηρίξει και πρωτόδικα.  

 

Ν.Κ. 


NEWSLETTER