Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 11:06

Καλαμάτα: Προφυλάκιση 4 Τούρκων για διακίνηση μεταναστών

Γράφτηκε από την

 

Στις φυλακές ως προσωρινά κρατούμενοι θα οδηγηθούν οι 4 από τους 6 Τούρκους υπηκόους που συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας το περασμένο Σάββατο και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση με την επιβαρυντική περίσταση της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο 63 μεταναστών και προσφύγων -οι οποίοι διασώθηκαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 26 ν.μ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και έφτασαν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 31, 32, 37, 39, 48 και 51 ετών οδηγήθηκαν χθες στην ανακρίτρια Καλαμάτας όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν πως είναι κουρδικής καταγωγής, και έφυγαν από την Τουρκία γιατί διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν.

Θυμίζουμε ότι οι 69 αλλοδαποί (οι 6 κατηγορούμενοι ως διακινητές και οι 63 μεταφερόμενοι) είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Αυγούστου από άγνωστο σημείο των τουρκικών ακτών κοντά στη Σμύρνη, με προορισμό την Ιταλία. Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητο και άρχισε να βουλιάζει στη θάλασσα. Κάποιος από τους μεταφερόμενους κάλεσε βοήθεια και από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος κινητοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία. Οι άνθρωποι διασώθηκαν από ένα φορτηγό πλοίο σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και με την συνοδεία περιπολικού σκάφους της Ελληνικής Ακτοφυλακής κατέπλευσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Καλαμάτα.

Ν.Κ.