Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 08:29

Προφυλάκιση τριών Λιβανέζων για διακίνηση μεταναστών

Γράφτηκε από την
Προφυλάκιση τριών Λιβανέζων για διακίνηση μεταναστών

 

Στις φυλακές, ως προσωρινά κρατούμενοι, θα οδηγηθούν οι τρεις Λιβανέζοι που συνελήφθησαν από στελέχη της λιμενικής αρχής Καλαμάτας την περασμένη Πέμπτη και κατηγορούνται ως διακινητές των 89 προσφύγων (μεταξύ των οποίων 12 γυναίκες και 37 παιδιά από δύο μηνών έως 15 χρόνων) από τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Λίβανο.

Οι Λιβανέζοι, ηλικίας 32, 47 και 51 χρόνων, φέρονται να ήταν οι χειριστές του ξύλινου σκάφους, με το οποίο οι πρόσφυγες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Λίβανο με προορισμό την Ιταλία. Την περασμένη Πέμπτη το ταξίδι τους τελείωσε στην Ελλάδα, όταν έπεσαν σε θαλασσοταραχή, 65 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν την Παρασκευή στην εισαγγελέα Καλαμάτας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν χθες στην ανακρίτρια. Μετά την απολογία τους κρίθηκαν από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές Καλαμάτας προφυλακιστέοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι πρόσφυγες αναχώρησαν από την Καλαμάτα, όπου φιλοξενούνταν προσωρινά στις αποθήκες του λιμανιού, το περασμένο Σάββατο για τη δομή προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα. Δύο οικογένειες, δύο ζευγάρια και τα 6 παιδιά τους, ηλικίας από 2 έως 4 χρόνων, με νοσηλευόμενους ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, παραμένουν στην πόλη και φιλοξενούνται προσωρινά στα δημοτικά υπνωτήρια για τους αστέγους. Τη φροντίδα τους έχουν αναλάβει οι υπηρεσίες Πρόνοιας του οικείου δήμου μετά την ευαισθητοποίηση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων Γιώργου Φάβα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER