Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 08:21

Αγιασμός για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Αγιασμός για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Η Δικαιοσύνη αποτελεί έναν “από τους τρεις πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος” ανέφερε ο νέος πρόεδρος Εφετών Καλαμάτας Χαράλαμπος Μαυρίδης, χθες, κατά την τελετή αγιασμού στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, που τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Ο κ. Μαυρίδης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, λέγοντας πως η παρουσία τους δίνει δύναμη και κουράγιο στους δικαστές να προχωρήσουν και να τελέσουν με τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημά τους. Λίγο νωρίτερα ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος επεσήμανε ότι “διερχόμαστε περιόδους κρίσεων της κοινωνίας μας, όπου τα πάντα αμφισβητούνται και η Δικαιοσύνη ως ένας θεσμικός πυλώνας λειτουργίας της κοινωνίας πρέπει να είναι αυτή, η οποία θα κρατήσει ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά και των ανθρώπων και της πατρίδας και του έθνους μας”.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης στον χαιρετισμό του ανέφερε πως “οι δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, αλλά και το δυσοίωνο και ασταθές διεθνές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, απαιτούν μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη. Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι αναγκαία όχι μόνο συστράτευση, ομόνοια και συνεργασία των δικαστών, των δικηγόρων αλλά και των δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και καταβολή από όλους, ανεξαιρέτως, μείζονος προσπάθειας, ώστε η Δικαιοσύνη όχι μόνο να ανταποκρίνεται απλά με τυπική επάρκεια, αλλά δυναμικά, με πληρότητα και ταχύτητα, στις ανάγκες του πολίτη και της κοινωνίας γενικότερα και κατ’ επέκταση στο θεσμικό ρόλο που της έχει ανατεθεί από την Πολιτεία”.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προέτρεψε “να στηρίζουμε τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, ακόμα και αν δεν μας αρέσουν. Στηρίζουμε τους δικαστές και τον αγώνα τον οποίο κάνουν, είναι το μόνο ανάχωμα το οποίο έχουμε για να πάμε ως κοινωνία μπροστά και να αναπτυχθούμε”.

Να εξελιχθεί ομαλά το νέο δικαστικό έτος “με δίκαιες αποφάσεις που τόσο πολύ χρειάζεται η κοινωνία μας” ευχήθηκε παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Στην τελετή παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, καθώς επίσης δικαστικοί λειτουργοί, εκπρόσωποι φορέων και θεσμικών Αρχών του τόπου και δικαστικοί υπάλληλοι.

Ν.Κ.


NEWSLETTER