Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 16:57

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων: 7,5 χρόνια σε Ρομά για επίθεση σε ηλικιωμένη στο Πήδημα

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων: 7,5 χρόνια σε Ρομά για επίθεση σε ηλικιωμένη στο Πήδημα

 

Σε κάθειρξη 7,5 χρόνων καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν κατηγορούμενο Ρομά, ο οποίος έστειλε τον Αύγουστο του 2018 στο νοσοκομείο μια ηλικιωμένη στο Πήδημα.

Ο κατηγορούμενος, της επιτέθηκε από πίσω για να της πάρει την τσάντα και η γυναίκα έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ερήμην για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε κάθειρξη 13 χρόνων. Χθες κρίθηκε ένοχος για τα ίδια αδικήματα, αλλά το δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (ήταν 21 χρόνων όταν διέπραξε τη ληστεία), οπότε αντιμετωπίστηκε ως νεαρός ενήλικος και η ποινή του μειώθηκε.

Ο έτερος κατηγορούμενος, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο πήγαν ως εκεί και μετά διέφυγαν, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια και 4 μήνες κάθειρξη για απλή συνέργεια στη ληστεία, καθώς και για την πρόκληση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στην ηλικιωμένη κι ας μην κατέβηκε ο ίδιος από το αυτοκίνητο. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 6,5 χρόνια κάθειρξη. Η ποινή του χθες μειώθηκε καθώς το δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς εντός της φυλακής.   

Και οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους ομολόγησαν ότι αυτοί το έκαναν και ζήτησαν “χίλια συγνώμη”.

Ν.Κ.