Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 19:16

Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας: 32χρονος και 72χρονος αθώοι για σωματεμπορία

Γράφτηκε από την

 

Ομόφωνα αθώοι για σωματεμπορία κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Καλαμάτας δύο κατηγορούμενοι, που φέρονταν ότι εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά την 30χρονη σύζυγο του ενός: ο σύζυγος για να βγάζει λεφτά και ο ηλικιωμένος “πελάτης” για να ικανοποιεί τα… ιδιαίτερα γούστα του.

Η γυναίκα κατήγγειλε τον Ιούνιο του 2019 στην Αστυνομία ότι ο 32χρονος σύζυγός της την χτύπαγε και με απειλές ότι θα της πάρει τα παιδιά και θα την πάει να δουλέψει σε οίκο ανοχής, την ανάγκαζε από τις αρχές του ίδιου χρόνου να “πηγαίνει” με τον 73χρονο δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για 200 ευρώ. Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί κάλεσαν μετά την καταγγελία τον σύζυγο και τον ηλικιωμένο, ο σύζυγος είχε αρχικά παραδεχτεί ότι το έκανε γιατί δεν είχαν χρήματα για να ζήσουν, ενώ ο ηλικιωμένος είχε αρνηθεί πως πλήρωνε για σεξ μαζί της, και είπε ότι απλά τού καθάριζε το σπίτι και του σιδέρωνε κάνα πουκάμισο. Ο ηλικιωμένος και μετέπειτα, κατά την απολογία του στον ανακριτή και στις απολογίες του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, επέμεινε ότι αυτό μόνο έκανε η καταγγέλλουσα στο σπίτι του και τίποτε παραπάνω. Ο σύζυγος, στις μετέπειτα απολογίες του επικαλέστηκε ότι πιέστηκε από τους αστυνομικούς για να το παραδεχτεί, και αναίρεσε ότι εξέδιδε τη μάνα των τριών παιδιών του για να βγάζει λεφτά ή ότι προσπάθησε να την “πουλήσει” σε οίκο ανοχής, απ’ όπου -σύμφωνα με τη δικογραφία- δεν την ήθελαν γιατί έχει παιδιά.

Απαλλακτική πάντως για τους δυο κατηγορούμενους (στο σκέλος που αφορά τη σωματεμπορία γιατί ο σύζυγος κατηγορείτο και για ενδοοικογενειακή βία, και κρίθηκε ένοχος) ήταν και η πρόταση της εισαγγελέα, η οποία χαρακτήρισε αόριστη την κατάθεση της καταγγέλλουσας και είπε ότι δεν την έπεισε πως ό,τι γινόταν, γινόταν χωρίς τη θέλησή της.

 

ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ

Η γυναίκα είχε αλλάξει όσα κατήγγειλε στην Ασφάλεια Καλαμάτας τον Ιούνιο του 2019 κατά την κατάθεση της στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο στο Γύθειο, ενώ και χθες εξιστόρησε μια άλλη εκδοχή των γεγονότων.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου είχε καταθέσει ότι ζήλευε υπερβολικά τον σύζυγό της και σκαρφίστηκε την όλη ιστορία, αν και χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας δικαιολογήθηκε ότι ο σύζυγός της με την υπόσχεση ότι θα είναι ξανά μαζί, την ξεγέλασε στο Γύθειο και την έβαλε να πει ψέματα πως δεν την εξέδιδε ενώ αλήθεια την “πούλαγε” στον ηλικιωμένο. Αλλά και για τον ηλικιωμένο “πελάτη” και κατηγορούμενο παρουσίασε μια άλλη τρίτη εκδοχή χθες, υποστηρίζοντας πως μόνο την… χάιδευε και δεν ήξερε για τις απειλές και το ξύλο που έτρωγε από το σύζυγό της για να “πηγαίνει” μαζί του.

Ο 36χρονος σήμερα σύζυγος μπορεί να αθωώθηκε χθες για τη σωματεμπορία, καταδικάστηκε ωστόσο ομόφωνα για ενδοοικογενειακή βία σε φυλάκιση ενός έτους με 3ετή αναστολή. Κατά την απολογία του μάλιστα παραδέχτηκε ότι… έριξε “μια φάπα” στην σύζυγό του. Πρωτόδικα στο Γύθειο είχε κριθεί ένοχος κατά πλειοψηφία και για τη σωματεμπορία και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη με ελαφρυντικά, όπως και ο έτερος κατηγορούμενος, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος κατά πλειοψηφία για ασελγείς πράξεις με θύμα σωματεμπορίας και καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση, με την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων.  

Ν.Κ.