Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 15:27

Ποινική δίωξη μετά την ιατροδικαστική γνωμάτευση για το θάνατο της 84χρονης που θάφτηκε κάτω από το μπαλκόνι

Τη γνωμάτευση του ιατροδικαστή περιμένουν οι εισαγγελικές αρχές για να ασκηθεί ποινική δίωξη στην 58χρονη γυναίκα που έχτισε τη νεκρή 84χρονη μάνα της σε μια αποθήκη κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού τους, στη Μεγάλη Μαντίνεια.

Σε κάθε περίπτωση θα ασκηθεί δίωξη για τον ενταφιασμό κάτω από το μπαλκόνι, ενώ από την ιατροδικαστική γνωμάτευση θα εξαρτηθεί αν θα κατηγορηθεί η κόρη και για το θάνατο της μητέρας της. Μέχρι τότε η 58χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε", θα φιλοξενηθεί σε ξενώνα για ψυχικά πάσχοντες. 

Οπως γράψαμε από χθες, ο ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Νίκος Κωτακίδης, ο οποίος έκανε τη νεκροψία - νεκροτομή, δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την αιτία θανάτου της ηλικιωμένης, λόγω της προχωρημένης σήψης. Γι' αυτό το μόνο που μπορεί να ρίξει φως στο πώς επήλθε ο θάνατος είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα δείγματα που ελήφθησαν. Οι εξετάσεις από τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών εκτιμάται ότι θα βγουν σε 1 με 1,5 μήνα. 

Να σημειωθεί εδώ ότι, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, είναι μάλλον μικρή η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας - ενώ το πρώτο συμπέρασμα των αρχών για την υπόθεση της 58χρονης γυναίκας είναι ότι ήθελε να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της. 

Η κηδεία της 84χρονης θα γίνει σήμερα στη Μεγάλη Μαντίνεια.

 

Ν.Κ.